Borítómánia - PAN Kiadó gyönyörűségei

, by Kristina

Hasonló érdekes rovatokat találsz még a Könyves blogok oldalon. :) 

Ahogyan már az előző Borítómániás posztban is említettem, ebben a hónapban nem bírom ki, hogy havonta csak egyszer írjak és mutogassam a kedvenc német borítóimat, ezért szeptemberben a németek uralkodnak itt nálam. Az előzőben az Egmont LYX gyönyörűségeit mutattam meg (a következő héten is ők lesznek terítéken), ma azonban a PAN Kiadót vettem sorra. :) Bejegyzésírás közben még az is kiderült, hogy a választottjaim közül három könyv a magyar piacon is hamarosan bemutatkozik, egy pedig már meg is jelent. Íme a mai top 10:



 1. Amy Kathleen Ryan: Sternenfeuer: Gefährliche Lügen
Magyarul kiadja a Maxim Kiadó, várható megjelenés: 2012. október 29. 
Magyar cím: Ragyogás
Fülszöveg: Mit éreznél, ha egy olyan űrhajón születtél volna, ahol csak a szüleid és az idősebbek ismerik a Földet? Te sosem láttad, csak az általuk mesélt történetek alapján ismered, és minden vágyad, hogy megérkezzetek az új otthonotokba, arra a bolygóra, amelyet benépesíthettek. A történet középpontjában Waverly áll, akinek az élete váratlan fordulatot vesz. A barátja, Kieran éppen megkéri a kezét, amikor a szövetséges hajójuk váratlanul megtámadja őket és elrabolja az összes nőt az űrhajóról, ahol eluralkodik a káosz. A szerelmeseket elszakítják egymástól az események, s mindkettejüknek helyt kell állnia az új és szokatlan helyzetben. Ahhoz, hogy visszataláljanak egymáshoz és szeretteiket is megmentsék, sokat kell küzdeniük. Hamarosan arra is ráébrednek, hogy az ellenségek nem mindig kívülről érkeznek. A Ragyogás egy trilógia első része. A kitartásról, szerelemről és árulásról szóló lebilincselő történet garantáltan fenntartja az érdeklődést és kíváncsiságot az olvasóban.

2. Maggie Stefvater: Lamento - Im Bann der Feenkönig
Magyar cím: Lament - A Látó szerelme
Kiadja a Könyvmolyképző, várható megjelenés: 2012. 10.01.
Fülszöveg: Hát nem tudod, mi történik a Látóval, aki nem tud uralkodni a tündérnépen?
A mindössze tizenhat éves Deirdre Monaghan bámulatosan tehetséges zenész. Hamarosan rá kell azonban döbbennie, hogy Látó is – különleges tehetsége képessé teszi, hogy saját szemével láthassa a mágikus erejű tündéreket.
Deirdre egy szép napon váratlanul arra eszmél, hogy fülig beleszeretett egy Luke nevezetű titokzatos srácba, aki mintha a semmiből robbant volna be addig teljesen hétköznapi életébe. Ám a fiú iránta mutatott élénk érdeklődése egyszerű nyári románcnál talán sokkal sötétebb szándékot takar. Amikor felbukkan a színen Aodhan vészjósló alakja, aki a tündérkirálynő halált hozó parancsát hozza, Dee hirtelen a tündérvilág forgatagának kellős közepébe csöppen. Az érzelmektől fűtött hatalmi játszma kereszttüzében pedig ott áll Dee mellett komolytalan, ám végletekig hűséges legjobb barátja, James is.
Bár Deirdre azt kívánta, bárcsak ne várna rá még egy végtelenül unalmas nyár, talán mégsem egy több száz esztendős tündérkirálynővel vívott csata volt az, amire igazán vágyott.


 3. Lynda Hilburn: Kismet Knight Vampirpsychologin
Forrás
A fülszöveg miatt szívesen a várólistára teszem, különben sem árt egy kicsit frissíteni a németem...

Egy kis részlet, ami fülszövegben olvasható:
" - Én egy vámpír vagyok.
Nyilvánvaló, hogy az, gondoltam gúnyosan.- Meséljen róla.
Ismét nevetett. Úgy tűnt igazán szórakoztatónak talál engem.
Hm. Alkalmatlan humor. Ez is egy tünet számos rendellenessége mellett."

4. Jenna Black: Rosendorn
Magyarul megjelent a Kelly kiadó gondozásában 2011-ben.
Magyar cím: Káprázat
Molyon értékelés olvasás közben vigyorogtam, mint aki megkergült, mert hááát azért általában a negatív kritikákon jól szórakozom, komolyan szerintem azok a legviccesebbek, de ilyenkor azért elgondolkodom egyes dolgokon, mint például hogy Moly.hu oldalon 29 értékelés alapján a könyv 51%-os (100%-ból), ami valljuk be nagyon rossz fényt vet a könyvre, míg Goodreads.com-on 8538 csillagozás alapján 3.83-as (erős jeles) átlagú, ami nem rossz teljesítmény... 
Fülszöveg magyarul itt.







5. Malinda Lo: Ash
Forrás
Szerintem ez egy Hamupipőke történet, csak egy kicsit másképp, a tartalom alapján legalább is ezt szűrtem le. 
Ash édesapja meghal, a gonosz mostohaanyja miatt elszökik, az erdőben bujkál, ahol találkozik a gonosz tündérrel Sidhean-nal, és így tovább...
Bővebb tartalom angolul is elolvasható itt.
6. Kelley Armstrong: Höllenglanz: Die Dunkeln Mächte
Sötét erők trilógia befejezőrésze, amely a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, várhatóan 2012.11.12-án jelenik meg.
Fülszöveg: 
A tizenöt éves Chloé Saunders hétköznapi életet szeretne élni. Nem adatik meg neki. Chloé ugyanis genetikai módosítás áldozata, olyan nekromanta, aki akarata ellenére képes felébreszteni a holtakat. Chloé, és hasonszőrű, különleges „tehetséggel” megáldott (vagy inkább elátkozott?) társai az életüket mentik a pokoli szervezettől, amelyik létrehozta őket.
És, ha mindez nem elég, Chloé gyengéd érzései a testvérpár – Simon, a kedves varázsló, és bátyja, Derek, az annyira nem kedves vérfarkas – iránt összezavarják a fejét. Ráadásul az a szörnyű gyanúja, hogy szíve mindinkább a vérfarkas felé hajlik…
Kétségtelenül nem hétköznapi történet!
 7. Jackson Pearce: Drei Wünsche hast du frei
Forrás: itt
Röviden a fülszöveg szerint Viola nagyon szomorú, mert a barátja szakít vele. Viola megidéz egy dzsinnt, aki okos intelligens és még jól is néz ki. Addig nem térhet haza, amíg nem teljesíti a lány három kívánságát, időközben pedig szerelmesek lesznek, vajon mi lesz a három kívánság?

8. Amber Kizer: Meridian 
Forrás: német és angol.
Meridian egy 16 éves lány, aki félig ember és félig angyal, vagyis egy Fenestra. Kapcsolat az élők és  holtak között. 
YA kategóriás könyv, de esélyes olvasásra.
 9. Elena Melodia: Nacht
Forrás: itt
A fülszöveg alapján egy átlagos paranormális, ifjúsági kategóriás könyv. Gimi, új fiú, akit Morgan-nak hívnak, és persze ő maga a titokzatosság, Alma a főszereplőlány pedig éjjelente brutális gyilkosságokat lát álmában, amik mint később kiderülnek meg is történnek...
10. Lili St. Crow: Strange Angels: Verlucht
Forrás: németül és angolul
Vámpírok, zombik, vérfarkasok. Egy 16 éves lány a főszereplő, aki az apjával jár városról városra és vadásznak... Érdekesen hangzik, és ha nem csal a goodreads mérője, akkor nem is lehet annyira rossz, ha már 14,403 olvasó 3.83 átlagra csillagozza.

Az írónőtől magyarul már jelent meg könyv az Ulpius-ház Kiadó gondozásában Az ördög szolgálatában








0 comments: