Nalini Singh: Angyalvér

, by Kristina

A vámpírvadász Elena Deveraux tudja, hogy ő a legjobb a szakmában – abban viszont már egyáltalán nem biztos, ez elég is lesz ahhoz, hogy túlélje legújabb megbízatását. Megbízója, a világot irányító arkangyalok egyike, Raphael fenyegetően vonzó, de az évezredes hatalom kegyetlenné tette. Elena tehát nem hibázhat, ha kedves az élete – még akkor sem, ha lehetetlen feladatot kell megoldania. 
Még ha a vadászatot meg is ússza ép bőrrel, lehet, hogy az arkangyal csábító hatalmának nem tud ellenállni. Márpedig ha az angyalok játszani kezdenek, gyakran megtörik halandó játékszereiket…




   Már első olvasás alkalmával is magával rántott a mélybe Nalini Angyali vadász világa. A szívembe zártam az írónőt a karakterekkel és a fantasztikusan felépített világával együtt. 

    Most, ha jól számolom harmadszori újraolvasás alkalmával is nagyon élveztem, sőt még talán jobban is, mert már tudom, hogy a következő részekben mennyire fejlődtek a karakterek és kire mi vár... Rengeteget mosolyogtam olvasás közben, még talán akkor is, amikor nem is volt okom, csak egyszerűen elkapott az örömmámor, mert igen, végre több hónapnyi tervezgetés után végre sikerül újraolvasnom az egész sorozatot és néha még jobban élvezem, mint első olvasáskor. 
    A világ apránként tárul elénk, ugyan akkor eléggé részletesen, hogy tökéletesen elképzeljük. Nem éreztem azt, hogy felesleges információkkal, magyarázatokkal tömné tele a fejünket.
    Már az első mondat olvasásakor mosolyra húzódott a szám széle:

"Valahányszor Elena elmondta valakinek, hogy vámpírvadász, először mindenki eltátotta a száját, ezután pedig jött az elkerülhetetlen kérdés: „Akkor te karókkal rohangálsz és beleszúrod azokat a rothadó szívükbe?”"

    A történet a legtöbb esetben kiszámíthatatlan, a vége előre nem megjósolható. Krimi és romantika szórakoztató, csipkelődő, pörgős párbeszédekkel. Egy kis bónusz infó:
    A Tízek tanácsának tagjai: Raphael, Neha, Michaela, Charisemnon, Elijah, Lijuan, Urram, Titus, Favashi és Astad. Egy kis emlékeztető, mert néha már én sem tudom a teljes listát...
    A Hetek tagjai: Dmitri, Jason, Illim, Méreg, Galen, Naasir és Aodhan.
    Izgalmas krimi, és egy jól megírt románccal, nem csöpögős romantikus szerintem. Nagyon jól ellensúlyozzák egymást ez a két műfaj (krimi és romantika) Singh könyveiben, mert így élvezni tudja a romantikus lelkületű emberlánya is és a vérre izgalmakra, rejtélyekre szomjazó olvasó is a történet alakulását.


"– Másik bejövő hívás – mondta Sara. – Valószínűleg Ash. Amikor utoljára hallott róla, Ash, azaz, Ashwini, becenevén Ashblade Louisianában üldözött egy tenyérbe mászó modorú vámpírt, aki sportot űzött abból, hogy felbosszantsa az angyalokat, aztán pedig macska-egér játékot játsszon Ashsel.
– Mi van a csajjal? Még mindig a krokodilos mocsarakban mászkál?
– Már nem. Az a cajun vámpír úgy döntött, tesz egy európai körutat – horkantott Sara cseppet sem nőiesen. – Szerintem egyszer annyira fel fogja bosszantani Asht, hogy egy nyilvános téren találja majd magát egy oszlophoz kötve, meztelenül, leöntve mézzel, egy „Harapj meg!” felirattal a nyakában.
– Kérek tiszteletjegyet! – válaszolt Elena."

    Ezt az idézetet azért választottam, mert 1. imádom Sara és Elena párbeszédeit, 2 mert Ash és az a bizonyos cajun vámpír, igazi nevén nem más, mint Janvier az Angyali szárnylás novelláskötetben megtalálható egy novella egy kisebb kalandjukról Angyali játszmák címmel.
    Barátság, összetartozás, ez érezhető a vadászok között, egy igazi család. Ha most még annyira nem is, de később a Hetek tagjai között is észrevehető majd mindez, most is van, csak még elég titokzatosak, még a bizalmukba kell avassanak bennünket...
   Érezni lehet a többszáz megélt évet a karakterekben, az erőt, a tudást, a hatalmat.
Raphael titokzatos, erőt sugárzó, gyönyörű arkangyal, akit a több száz év unalmából életre kelt Elena a vámpír vadász. Ez a könyv róluk szól, és arról, hogyan ismerkednek meg egymással. Mindkét karakter nagyon egyedi, sokat szenvedett és látott harcosok. Szükségük van egymásra, hogy végre történjen valami jó is az életükben. :)
   Elena erős karakter, szerethető, nem nyávog ha nehézségekbe ütközik,  keresi a megoldást. Kedvenc karakterem, benne van a Top 5-ben. :)

"– A hiper-szuper extra erős, csúcstechnológiás távcsövével. És, szóval azt mondta, hogy... te repültél? – A mondat út közben hitetlenkedő kérdéssé változott.
– Köszönd meg Ransomnak a nevemben, hogy csillagnak tart és vizsgál.
– Ezt nem hiszem el – suttogta Sara. – Te jó ég... te ott fent voltál? Repültél?
– Egen.
– Egy angyallal?
– Arkangyallal.
Néhány másodpercig tömény csend. Aztán:
– Azt a rohadt!"

Bocsánat a rövid beszámolóért, de rohanok olvasni tovább a sorozatot. :)

Értékelésem: 5/5
Kiadó: Egmont Dark
Kiadás éve: 2010.
Sorozat: Angyali vadász 1. része


0 comments: