Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya

, by Kristina

 Fülszöveg:
A Mackenzie fivérek gazdagok, befolyásosak, veszélyesek és kiszámíthatatlanok. Egy nő sem éli túl, aki a közelükbe kerül. Sok pletyka kering róluk – tragikus erőszak, csillapíthatatlan vágyak, szeretők, botrányok. 
London, 1881. Az a hír járja, hogy Ian Mackenzie őrült, és veszélyes a nőkre. Betht mégis elbűvöli a Lord. A lány megérzi, hogy a férfi romlottsága és kivételes tehetsége ellenére segítségre szorul. Az ő segítségére. Beth mindent felad a férfiért. Életének egyetlen értelme, ha mégoly veszélyes is, Ian Mackenzie lesz. Semmi sem szabhat gátat izgatóan viharos és buja erotikus kalandokkal teli kapcsolatuknak… 
A Bestseller szerző, Jennifer Ashley romantikus, erotikus regénye több díjat nyert megjelenése évében. A Mackezie-sorozat különleges világa, szenvedélyes szereplői, fordulatos cselekménye és a sodró érzelmek magukkal ragadják az olvasót.



   Az első, ami a könyvel kapcsolatban eszembe jut, az Magnolia értékelése, ahol leírta, hogy tetszett neki a könyv, de 5 csillag helyett csak 4-et kap, mivel a sorozat első részéről van szó és nem tudja, hogy mi vár még rá a folytatásban (persze azóta elolvasta az összes megjelent részt és tudom, hogy még jobb részekre számíthatunk)

   Miért tetszett nekem ez a könyv?
1. Mert gyengéim a jó történelmi romantikus történetek, erotikával, skótokkal fűszerezve.
2. Mert olyan karaktereket keltett életre a könyv oldalain az írónő, akik személyiséggel rendelkeznek, élethűek. Leginkább konok, keményfejű felföldiek és hozzájuk illő hölgyek, akik nem hunyászkodnak és nem riadnak meg tőlük. (szerencsére)
3. Mert itt is egy olyan történetet kaptam, ami nem hétköznapi. Ezt még sehol sem olvashattuk, így biztosan felkelti a figyelmét olyan olvasóknak, akik ezt értékelni tudják.
4. Mert végre egy olyan könyv, ahol attól függetlenül, hogy lordok, hercegek, meg ehhez hasonló ranggal rendelkező férfiak és nők szerepelnek, magasról tesznek a társadalom etikettjére. Végre felüdülés volt olvasni, hogy egyik botrányos dolgot követi a másik.
5. Mert imádom a skótokat, a könyvekben legalább is. Hisz pimaszok, akaratosak, birtoklóak, és férfiasak.

"– Mrs. Ackerley vagyok – hebegte Beth. 
– Ezt úgy mondja, mintha nem lenne egészen biztos benne. 
Beth legyezni kezdte magát. 
– Amikor bejöttem ide, még Mrs. Ackerley voltam. 
– És ha Mather menyasszonya, akkor miért csókolódzott itt Iannel? 
– Ezt a kérdést már én is feltettem magamnak."


   Megismerjük a Mackenzie családot, a négy fivért, akik egytől egyig fura és hóbortos skótok
   Hart a herceg, aki szívtelen a külvilág számára, de minél több szerepet kap, annál jobban megmutatja érzelmeit is, és lám-lám a kemény páncél alatt bizony érző szív dobog. Az ő "mániája" a politika.
   Cameron sokat szitkozódó, tipikus Mackenzie. A lovakat többre tartja, mint az embereket. Fia Daniel, aki már most meghódította a szívem, mi lesz mire elolvasom az ő könyvét? (Ami ha jól értesültem jövő októberre várható angolul). Sok mosolyt csalt az arcomra. Mondjuk már most nagyon szeretném. :)
   Mac a festőművész. Túl keményfejű, egy kis noszogatás nem ártana neki, hogy végre észhez tárjen és lépjen kedves felesége visszahódítása érdekében, ami biztos vagyok benne, hogy a sorozat következő kötetében, ami Lady Isabella botrányos házassága címet kapta, meg is fog történni. Isabellát könnyű megkedvelni, de nagyon remélem, hogy megnehezíti Mac dolgát, viszont kijár már nekik is a boldogság...
   Ian. Drága Iannek Asperger-szindrómája van, amely az autizmus enyhébb formája. Az ő gyermekkora volt a legmostohább mindegyik közül, apja elmegyógyintézetbe záratta, mígnem Hart ki nem szabadítja onnan. Curry az inasa, a mindenese, ő az aki segít neki a nehéz helyzetek leküzdésében, és nekünk sem marad mosoly nélkül egyetlen rész sem, ahol ő felbukkan. Ian nagyon intelligens, nem érti az érzelmeket, de bizonyos testi jelekből, mimikákból fel tudja ismerni őket. Az ő tehetsége a legnagyobb négyük közül, minden elolvasott szóra, minden elhangzott mondatra emlékszik szóról szóra. Ám az emlékek néha nagy fájdalom okozására képesek, főleg olyan embernek, aki nem képes a felejtésre.
   Beth olyan szereplő, akivel eddig még nem igazán volt alkalmam találkozni történelmi romantikus könyvekben, főleg nem főszereplő minőségben. Szókimondó, túlzottan is, nem az a sápadt társasági hölgy, aki elalél egy botrány miatt. Tetszik, hogy nem egy gyenge virágszál, amely meghajlik a leggyengébb széllökés miatt. Egy igazi tökös csaj (már ha szabad ilyet mondanom). Ellenáll és szembeszegül még Hart-nak is, amivel kiérdemelte nálam a piros pontot.

A történetről bővebben nem részleteznék, az már nagyon spoileres lenne, amit általában teljes mértékben igyekeztem elkerülni. A fülszövegben szerintem szépen leírja, hogy milyen a könyv, mire lehet számítani és teljes mértékben egyet értek vele. Tökéletes karácsonyi ajándék romantikus lelkületű nőknek. :)

   Nagyon remélem, hogy érezhető az írásomból, hogy nekem nagyon tetszett a könyv és bátran merem ajánlani olvasásra azoknak, akik el szeretnének merülni egy humoros-történelmi-romantikus-erotikus könyvben.


Értékelésem: 5/4.5

Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2012.
Eredeti cím: The Madness of Lord Ian Mackenzie
Sorozat: Mackenzie 1. része (angolul: Highland Pleasures) 

Kép forrása: itt.

0 comments: