Wendy Higgins: Angyali gonosz (BtK)

, by Kristina

Fülszöveg:
A tiltott gyümölcs a legédesebb. 
Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba. 
Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat? 
A regény a Sweet sorozat nyitókötete.

A történetről


A történet középpontjában a 16 éves Anna áll, akit sok szeretetben nevelt fel nevelőanyja Patti, de aki ember és ennél fogva nem sokat tud a természetfeletti dolgokról. Születésekor Anna édesanyja belehalt a szülésbe, édesapja, pedig börtönbe került, így nem volt senki, aki gyerekkora különböző részein elmagyarázhatta volna miért történnek vele furcsa és egyben különleges dolgok. Mitől vált ő maga különlegessé. 



Annával együtt, mi olvasók is belecsöppenünk egy ismeretlen világba. Ahol a jó és a rossz között évezredes harcok dúlnak. Egy olyan világba, ahol megtaláljuk minden kérdésre a választ. Szép lassan vezetett be bennünket az írónő a könyv világába, volt idő hozzászokni a dolgokhoz, minden fejezet biztosított valami új információt. Mivel sorozat bevezető része, ezért végig számítani kell arra, hogy előkerülnek meglepő részletek a bukott angyalok, az őrangyalok és leszármazottaikkal kapcsolatban, vagyis minden fejezet nyújt valami plusz információt szinte az utolsó oldalakig.



Új színben tüntette fel a kialakuló harcot a jó és a gonosz között. Az embereket ártatlan áldozatoknak írta le, akikben megtalálható ugyan a rosszra való hajlam, de mindezek csak külső hatásra, azaz az angyalok és démonokat hatásaira alakulhatnak ki.



Arról nem szabad elfeledkezni, hogy a Goodreads olvasói szerint, szám szerint 19.892 olvasó pontozása alapján 4,21 csillag virít a könyv adatlapján. Ami bizonyítja, hogy rengetegen rajonganak érte, vagyis egy újabb angyalos történet hódíthatja meg az olvasni szeretni YA rajongókat. 


A szereplőkről

Anna egy igazán tisztalelkű és hívő lány, akinek mindezen tulajdonságait naivitásnak is lehet titulálni, de mégsem tenném rá ezt a jelzőt. Nem naiv, csak hisz a jóban, a megbocsátásban, a szeretetben és nagyon érzékeny lelkületű. Különleges képességeihez tartozik, hogy látja minden ember érzelmét, amelyek különböző színekben mutatkoznak meg az aurájukban, a féltékenységtől kezdve a szerelmen át, a vágyig mindent felismer.

Kaidan Rowe megtestesíti azt a főszereplőt, akit a legtöbb lány legszívesebben a jó útra térítene, én mégis élveztem, hogy végre kaptunk egy olyan karaktert, akit jobban vonz a sötétebb oldal. Kaidan sokat segít Annának abban, hogy megértse ki is ő valójában, segít neki abban, hogy jobban megismerje a képességeit, de főleg abban, hogy azok segítségével megvédje magát.

Sok mellékszereplő kap fontosabb szerepet a könyvben, és a legtöbbet valamiért kedvelni is lehet. Emberek, őrangyalok, a pokol hercegei, óriások (akik a hercegek leszármazottai, nem igazi óriásokra kell gondolni, csak egy elnevezés) teszik érdekesség Higgins megálmodott világát. 

A könyv és én

A cím, a borító és a fülszöveg ismeretében arra számítottam, hogy a könyv hangulata sötét lesz, veszélyekkel és a rosszra való csábítással megtelve. Elfeledkeztem arról, hogy ez egy ifjúsági könyv, ennél fogva nem is lehetett ilyeneket elvárni. Persze ez nem azt jelenti, hogy semmi ilyen nincs benne, csak éppen nem annyi amennyit szerettem volna.

Tetszett a könyv (és itt van az a csúnya de), DE végig olyan érzésem volt, hogy bármelyik pillanatban bekövetkezhet valami váratlan fordulat, valami olyan amitől majd eláll a lélegzetem és ilyen pillanatok mégsem jöttek el. Ezért is mondtam azt az elején, hogy érezhető rajta, hogy ez egy bevezető része a Sweet sorozatnak. 
Inkább arról szólt, hogy megismertette a világot és a szereplőket, azok háttértörténetét és felépített egy szálat, amin majd végigvezet bennünket az elkövetkező részeken. Talán az az igazság, hogy elegem van már a folytatásos sorozatokból. Mert se a történettel, se a szereplőkkel nagyobb bajom nem volt, de akkor sincs itt a folytatás. :D Nem mondhatom rá, hogy függővéges, de érezhető, hogy folytatást kíván. Reméljük, hogy a kiadó nagyon hamar elhozza nekünk a második részt! :)


Annával nem találtam meg a kapcsolatot, gondolom erre a válasz egyszerű, hiszen még csak nem is hasonlítunk egymásra, így annak ellenére, hogy megértettem a döntéseket amiket hozott, a sok sírást már kevésbé.



A legtöbb ismerősöm, aki olvasta a könyvet, azt mondta, hogy a végére szerettek bele igazán a történetbe. Míg én az elején imádtam a történetet, de ahogy haladtam a vége felé, úgy hanyatlott bennem a rajongás is. Olyan érzésem volt, hogy az írónő nem mer igazán gonosz lenni, így a démoni rész számomra túl lágy lett. Vagyis ismétlem magam, de ez elkerülhetetlen: A folytatást akarom, hogy végre elkezdődjön az igazi tánc.

Röviden: a könyv kihagyhatatlan, mert tényleg egy olyan sorozat kezdő része, amely minden paranormális angyalos rajongónak kötelező olvasmánya lesz. Rengeteg mindenről nem írtam, de azt szeretném, hogy magatok ismerjétek meg, Kaidan és Anna kapcsolatát.





Egy kis extra


A HebelDesign oldalon a sorozat ihlette ékszereket vásárolhatnak a IDE kattintva megtekinthetitek mind. A kedvenceim:
rajongók.







Blogturné

11/16. Dreamworld
11/17. Könyvszeretet
11/18 Angelika blogja

11/19. Deszy könyvajánlója
11/20. Kristina blogja
11/21. MFKata gondolatai
11/22. Függővég
11/23. Kelly & Lupi olvas
11/24. Always Love a Wild Book
11/25. Nem harap a...
11/26. Insane Life


Nyereményjáték

Hallottatok már a hét főbűnről? 
Nos, az Angyali gonoszban mindegyiknek egy démoni felelőse munkálkodik az emberek világában (egyet kivéve, aminek közös felügyelője van). Emellett pedig hat kisebb bűn is létezik. A földi gonoszság eme letéteményeseit a Pokol hercegeinek nevezik. Mi azonban nem a hercegek nevére vagyunk kíváncsiak, hanem a munkakörükre. 
Minden blogon találtok majd egy kérdést, melynek a segítségével kitalálhatjátok, melyik bűn tartozik az adott herceghez.
1. Balról jobbra (függőlegesen) haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt. 
2. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/munkakört, így plusz esélyekkel gyarapodtok. 
3. A vastaggal kiemelt rész a tizenkettedik bűnt tartalmazza, ennek a megfejtése éri a legtöbbet. 

A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 (!) Angyali gonosz könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás)


5. nap
Házastársad megcsalása Astaroth legjobb szórakozása.



a Rafflecopter giveaway


0 comments: