Nicole Jordan: A csábítás művésze

, by Kristina

Fülszöveg:
A londoni csillogó társaságból egy napsütötte, mediterrán édenkertbe viszi el olvasóit Nicole Jordan ebben a lélegzetelállítóan érzéki, felejthetetlen regényében. 
Egyetlen nő sem tudta megszelídíteni … míg nem találkozott énje másik felével. 
Thorne vikomtja, ellenállhatatlan sármjával, Anglia egyik legfelkapottabb agglegénye, s egyúttal a védelmezők titkos társaságának, az Őrzők rendjének tagja, akinek lételeme a veszély. 
Mivel apja mindenáron házasságra akarja kényszeríteni, Thorne megkér egy bájos festőművésznőt, lépjen vele látszatjegyességre. 
Diana Sheridan egyszer már „megégette” magát, ezért életéből kizárta a szerelmet. Ám mivel unokatestvérének helyet szeretne biztosítani a londoni társaságban, beleegyezik a Thorne-nal való színjátékba. Botrány tör ki, mely tönkreteheti Diana jóhírét, ezért Thorne ragaszkodik a tényleges házassághoz. Amikor Diana – a férfi égő szenvedélyétől megriadva – visszautasítja őt, a szeretkezés mesterének számító vikomt szédületes csábítókampánnyal igyekszik megnyerni a lányt. 
Időközben halálos veszedelembe kerülnek, s Thorne ráébred, hogy a lány még ennél is nagyobb veszélyt jelent a szívének. Hiszen soha nem számított rá, hogy ő is beleeshet a házasság csapdájába, s meg sem fordult a fejében, hogy színlelt érzelmi kötődésük végül valódi, mindent elsöprő szerelemmé válik.

A történetről

 Gyilkosság áldozatává válik a könyv első lapjain Thorne legjobb barátja. A tettes kiléte ismeretlen, és hosszú hónapokig nem is jut felhasználható nyomokra az Őrzők társasága. Nathaniel húga (Amy) és unokanővére (Diana) egyedül maradnak, de Thorne lesz Amy gyámja, így számíthatnak a segítségére. 
 Amy bevezetése a londoni társáságába elmaradt fivére halála miatt, de a gyászidő letelte után, elérkezik az idő, nem halogathatják tovább főleg, mert egy hozományvadász próbálja a fiatal lányt kelepcébe csalni, ezért Diananának cselekednie kell. 
 Diana botrányos múltja miatt nyilvánosan nem egyengetheti a lány útját és ezért Cyrene szigetére utaznak, hogy felkeressék Thorne-t. Aki apja elől vonult vissza kényszerpihenőre, hiszen az minden alkalmat és piszkos módszert felhasznál arra, hogy fiát végre a házasság kötelékében lássa.
Yates és Thorne visszatérnek Londonba, hogy folytassák a kutatást a gyilkos után, mindeközben az apja próbálkozásait Dianával kötött áljegyességével próbálja visszatartani, ráadásul még Amy-vel és az őt ostromló mihaszna ficsúrral is törődniük kell.
Vagyis a könyv háromszor izgalmasabb, mint egy átlagos történelmi románc, mert mindeközben a mi drága Christopher Thorne főhősünk próbálja elcsábítani Diana szívét is.

A szereplőkről

"- Egy szépséget látok, akiben ötvöződik a sebezhetőség és az erő. Egy félreérthetetlen érzékiséggel megáldott nőt. A szeme sötét és kifejező. Bármelyik férfi elveszne a tekintetében, azt hiszem. - Hangja mélyebbé vált. - Van valami rejtélyes benne, ami arra sarkall, hogy kiderítsem, milyen titkokat rejteget. - Rekedt suttogásának lágyságától Dianának elállt a lélegzete, Thorne tekintete megbabonázta."

 A fenti idézet, úgy hiszem, hogy mind a két főszereplő jelleméről elég sokat elárul, Dianáról főleg azt, hogy nincs igazán tudatában saját szépségének. Ami valamilyen szinten érthető is, hiszen egy súlyos botrány a múltjában a lelkébe tiport, összetörte a szívét és azzal együtt az önbecsülését is. A drága hölgy egy igazi művész, szabadgondolkodású és ráadásul intelligens.
 Christopher Thorne karaktere a csábító szerepét kapta, amit rendesen ki is használt. ;) Pontosan az a férfitípus, aki megszerezi amit akar, mert nagyon jól tudja, hogy ha ritka kincsre talál, akkor azt nem szabad szem elől tévesztenie. 
Már a legelejétől szikrák pattognak kettejük között, az első találkozásuk pedig még most is kuncogást vált ki belőlem, higgyétek el nekem, ha azt mondom, hogy igazán egyedi megoldás volt az írónő részéről. 
Amy és Yates mellékszerepet kaptak csak, de azért szépen kivették a részüket a szórakoztatásommal. 

A könyv és én

A történelmi regények, azon belül is a regency minden olyan elemét tartalmazta, ami segített egy zűrös nap után ellazulni. Öröm volt olvasni és megkönnyebbülés, mert az első oldalaktól kezdve beszippantott magába, amit sajnos mostanában kevés könyvről mondhatok el. Azonnal ellazultam és élveztem a kibontakozó történetet, sajnos ez miatt szinte faltam a lapokat és sikerült egy nap alatt a végére járnom.  

"- Maga valóban nagy kihívás, drágám.
- Maga pedig valóban rendkívül bosszantó."

Amellett, hogy izgalmas, még kellő mennyiségű romantikát is nyújtott, szenvedélyt, valamint a szellemes és pörgő párbeszédekben sokszor érezhető volt a pajkosság a humor, sokszor azon vettem észre magam, hogy fülig érő szájjal olvasok. Élvezetes volt ahogyan játszatottak a szavakkal és egymással is a szereplők.
Tökéletes karácsony ajándék lehet a romantikus könyvek kedvelőinek!

Édenkert sorozatról

 Cyrene szigete az Őrzök központja, földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően stratégiailag tökéletes helyen található, hiszen a Földközi tengerről a legtöbb európai országot gyorsan elérhetik a rend tagjai, hogy a munkájukat teljesítsék, vagyis ez egy kémhálózatról szóló sorozat. Maga a sziget sokszor ad izgalmas jeleneteknek otthont és kiindulópontot a kalandokhoz.
 Az Édenkert sorozat első részét az Őrzőangyalt nem olvastam, jó szokásomhoz híven a sorrendet felbontva a második résszel kezdtem. Mivel külön is olvashatóak a történetek, így az első rész történetének ismerete nélkül is érthető volt minden (ami persze nem zárja ki azt, hogy utólag nem olvasom el). Bevallom máris hiányzik Cyrene szigete és az Őrzök rendjének tagjai, így hamarosan pótolni fogom a lemaradásom, valamint azt remélem, hogy a következő rész is érkezik hamarosan. 

Kiadó: Victoria
Kiadás éve: 2013. december
Eredeti cím: Lord of Seduction
Sorozat: Édenkert 2. része

Nyereményjáték

3 szerencsés játékos megnyerheti A csábítás művésze című könyvet a Victoria Kiadónak köszönhetően, amihez nem kell mást tennie, mint a Victoria Kiadó Facebook oldalát kedvelni a játékdoboz segítségével. 
A Rafflecopter doboz kitöltéséhez egy kis segítség: a dobozban facebook bejelentkezés után a zöld +2 gombra kattintsz, a Tetszik gomb megnyomása után, pedig a zöld I'm a Fan!-ra kell kattintani. Ezután a doboz jobb felső sarkában 2/2 jelenik meg, ami azt jelenti, hogy a neved kétszer szerepel a virtuális kalapban. Sok sikert! 

a Rafflecopter giveaway

A regényről még itt olvashattok:



12/07. Kristina blogja




A könyvet köszönöm a Victoria Kiadónak!

0 comments: