Jessica Sorensen: Callie, Kayden és a véletlen

, by Kristina

lszöveg:
Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.
Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megváltoztatta a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába. Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal Callie szorul megmentésre...


Callie és Kayden kapcsolata tényleg több véletlennek köszönhető. Az egyetem előtt nem sokat tudtak egymásról, Kayden a tipikus focis srác volt, akinek dögös barátnője volt, Callie pedig igyekezett láthatatan lenni.
Mindketten meglepődnek azon az estén, amikor az első véletlen találkozás történik, hiszen a nagydarab Kaydent épp véresre veri az apja, és a hallgatag lány lesz az aki közbelép. Talán Callie lepődik meg legjobban, hogy ennyi bátorságra lelt önmagában. Ezután Callie elutazik és azt hiszi, hogy többet sosem találkoznak majd.
A kampuszon mégsem tudják sokáig elkerülni egymást, na meg Kayden nem is sokáig hagyja. :)
Két terhes múltat cipelő fiatalról szól a történet, akik egymásra találnak, amikor új életet próbálnak kezdeni az egyetemen Laramie városában, otthonuktól távol.
Callie már a nyarat is az egyetemen tölti, ahol megismerkedik Seth-tel és őszinte, elválaszthatatlan barátság alakul ki közöttük. Seth lesz az első, akiben teljes mértékben megbízik, és megosztják egymással a titkaikat. Seth lesz az első személy, aki előtt a lány mer önmaga lenni.
Bakancslistát kezdenek írni, amelyre olyan dolgokat jegyeznek fel, amiket egyszer meg szeretnének majd tenni. Olyan dolgokat, amik nekünk mindennapinak tűnhetnek, nekik mégis újabb mérföldkőnek számítanak a felszabaduláshoz.

Callie egyik napról a másikra megváltozott a tizenkettedik születésnapja után. Mindent megtett azért, hogy láthatatlan legyen, hallgatag, visszahúzódó lett. Miután elköltözött az egyetem miatt szülővárosából, újra fellélegzett és lassan visszatért az életbe. Sethnek köszönhetően, napról napra egymást segítve újra kivirultak. 
Kayden gyermekkora borzalmas volt, brutális és nehezen felejthető. 
A mellékszereplők közül kedvencem, Seth és Luke történetét is elmeséli a sorozat folytatásában az írónő. Nekik is voltak nehéz pillanataik az egyetem előtti életükben.



A new adult műfaj függőjévé váltam, de ezen nem is kell csodálkozni, hiszen aki csak kézbe vesz egy-egy ilyen könyvet, az nem tud tovább ellenállni. Mint ahogyan minden nagymamának megvan a titkos hozzávalója, amitől az étel különleges és egyedi lesz, úgy van tehetségük az íróknak is ahhoz, hogy valami újat csempésszenek a történetekbe, amitől mi olvasók, csak többet és többet akarunk. 

Van aki az extrém sportok megszállottja az adrenalin miatt. Én a könyvek megszállottja vagyok, mert olyan tehetséges írók könyveihez van szerencsém, akik a történeteiket úgy írják, hogy azok már az első oldalakon magukba szippantanak és sokáig nem eresztenek. Gyors pulzus, szapora légzés, minden egyes testi jel megfigyelhető volt rajtam, mintha valaki adrenalin löketet juttatott volna a szervezetembe, csak azért mert úgy éltem át az olvasottakat, mintha én is a része lettem volna a történetnek. 
Egy olyan könyv, ami elérte, hogy kilépjek a térből és időből, hogy csak a könyv szereplőit és tetteit lássam magam előtt.

Imádtam ahogyan Callie változott fejezetről fejezte, ahogy bátrabb lett és boldogabb.
Sorensen sorozatának több szereplője is bemutatkozik ebben a részben és mindegyiknek van olyan titka és olyan szelleme a múltból, amit el kell végre üldözni. Talán ezért is könnyű megszeretni a történetet, mert lassan a komor hangulat vidámmá, reménnyel telivé válik. Egyszerűen megtanuljuk mi olvasók is a mosolyokat és a boldog, felhőtlen pillanatokat értékelni és élvezni.

Callie és Kayden története romantikus, de élveztem, hogy nem szerelem első látásra tipusú a könyv, csak sajnos ezért kicsit lassan indulnak be az események. Nem képesek távol tartani magukat egymástól. Lassan épül ki közöttük a bizalom, annak ellenére is, hogy a szikrák ott pattognak a levegőben. Egyszerűen imádtam a szenvedélyt, ami eluralkodott közöttük.

Miről szól a könyv?
Két fiatalról, két egymásnak teremtett lélekről. Két nehéz sors, és talán, egy reményt és boldogságot igérő közös jövőről.

Egy sajnálatos hírem van csak a könyvvel kapcsolatban. Azonnal akarni fogod majd a folytatást. Én elcsábultam és rávetettem magam a második részre, amit nem bántam meg, de azért hagynom kellett volna magamnak pár napot a folytatás előtt, hogy legyen időm feldolgozni az első részt.

Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: The Coincidence of Callie & Kayden
Műfaj: New adult
Elit Start: 2014. 08. 26.
Várható megjelenés: 2014. 09. 26.


Extra



A borítót Regina Wamba fényképezte a Mae I Disegn-tól, ezen a linken pedig több általuk készített borítót is meg lehet lesni, tényleg nagyon szépek. Vagy ezen a goodreads listán szavazhattok a legszebbekre. Természetesen Callie és Kayden borítója szerepel az első helyen. 

A borítón szereplő modellek Talia Haugdahl és Forres Rasmussen. 
A Talia 22 éves modell, és érdekesség, hogy sok más Sorensen könyv borítóján is ő szerepelt már többször. :)




A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Jessica Sorensen Callie, Kayden és a véletlen című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenegy bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Callie és Kayden felkavaró életét!


2014. augusztus 15-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!



08/17 Kristina blogja


Callie és Seth listát vezet olyan dolgokról, amiket muszáj megtenniük, még akkor is, ha az adott feladat megrémíti-, esetleg undorítja őket, vagy képtelenségnek tűnik számukra.
Nincs más dolgotok, mint kitalálni, mik is ezek a próbatételek.
A nyeremény ezúttal sem marad el! Ha nektek kedvez a szerencse, tiétek lehet a három nyereménykönyv egyike.

Feladat:

1. Lájkold a Vörös Pöttyös? Szeretem. és a Blogturné Klub facebook oldalát. (Kötelező!)
2. A kiemelt betűk segítségével találd ki, mi is Callie és Seth aznapi feladata. (Kötelező!)
3. Próbáld ki! Némelyik pont remek móka vagy bátorságpróba gyanánt szolgál. Ha van kedved, próbáld ki, és örökítsd meg a pillanatot, a képet pedig extra pontokért linkeld be a rafflecopter megfelelő mezőjébe. (NEM kötelező!)
4. A kiadó csak Magyarország területén belül postáz. (Megjelenés után)
5. Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.

0 comments: