Katie Ashley: A javaslat

, by Kristina

Fülszöveg:
Az Aidan árulását követő hetekben Emma minden tőle telhetőt megtesz, hogy továbblépjen. Figyelmen kívül hagyja a férfi számtalan üzenetét, a virágokat, mert nem biztos benne, hogy szeretné, ha Aidan visszahódítaná. Ám Aidan nem adja fel harc nélkül – legalábbis addig semmiképpen, míg Emma nem engedi, hogy fellebbentse a fátylat a múltjáról, arról az eseményről, amely miatt retteg az elköteleződéstől. A sors azonban közbeszól: a koraszülés veszélye miatt Emma szigorú ágynyugalomra kényszerül két hétre. Aidan meglepő javaslattal áll elő: mivel be akarja bizonyítani, hogy szereti Emmát és születendő gyermeküket, és kész kötelezettséget vállalni, szabadságot vesz ki, hogy gondoskodhasson a lányról. Emma vonakodva beleegyezik, bár magában megesküszik, hogy távolságtartó lesz. Noha meghatja Aidan figyelmessége és szeretetteljes gyengédsége, elbizonytalanodik, amikor a sürgősségi osztály orvosa, Alpesh „Pesh” Nadeen udvarolni kezd neki. Peshben megvan minden, amire Emma vágyik egy férfiban: sikeres, stabil, kész megállapodni, vállalni a férj és az apa szerepét. Szeretné elnyerni Emma szívét, ám a lány nem biztos benne, hogy képes nekiadni. Mert lehetséges, hogy a szíve még mindig azé a férfié, aki összetörte azt – azé, aki oly kétségbeesetten próbálja visszahódítani.



Aidan és Emma se veled, se nélküled kapcsolata egyik fejezetről a másikra képes meglepni az olvasót. Egyik pillanatban Aidan az, aki fél a kötődéstől, majd Emma bizonytalansága robban ki. Az olvasó pedig nem tudja eldönteni, hogy melyik szereplőt vágja legszívesebben fejbe. Velem legalább is ez történt. 
A könyv elejét elég jól (talán túl részletesen is) összefoglalja a fülszöveg. Mivel anno nagyon vártam a megjelenést, elolvastam én is, majd rettegtem is tőle, hogy minden meglepetést lelőttem túlzott kíváncsiságomnak köszöhetően. Szerencsére, nem így történt. :)
Aidan "majdnem" tettének megbánása a karaktert kicsit az első könyvben megismert magabiztos és öntelt személyének az ellenközéjére formálta pár fejezeten keresztül, aztán lassan kezdett átformálódni a régi jellemének egy jobbik változatává. Volt pár pillanat amikor legszívesebben benyúltam volna a könyvbe és jól megázom szerencsétlent, hogy legyen már férfi. Aztán valószínűleg az isteni gonviselésnek köszönhetően észhez tért és talra állt. 
Majd Emma makacssága tört borsot Aidan orra allá, ezzel is fokozva a bonyodalmak skáláját. De legalább jót szórakoztam azon, hogy nem alélt azonnal a pasi lábai elé. 
Pesh karakterét kedveltem is volna, ha nem a bizonyos majdnem felesleges harmadik személyt alakítja. Persze feldobta kicsit a történetet, de sokkal élvezetesebb, amikor Adam azon igyekszik, hogy visszahódítsa születendő gyermekének az a anyját. 

"Lesznek jó idők és rosszak, szívfájdalom és öröm. Soha ne hidd, hogy amiatt, ami történt, a szerelmetek nem olyan erős vagy csodálatos, mint bárki másé. Az a szerelem az igazi, amelyik túléli a legkeményebb megpróbáltatásokat."

A szereplők viselkesésére, ami Aidant illeti a múltban rejlik a válasz. Míg természetes Emma reakciója, hiszen a bizalmának oszlopait rendesen lerombolta ez a pasi, és rendesen meg is kell izzadnia, hogy visszakapja.


A könyv értékelésével hónapokkal el vagyok késve (fél évvel). Restellem is rendesen, de van úgy, hogy nehezebb szavakba foglalni az érzéseket, és az élményt, mint szeretném. Néha könnyen jönnek a szavak, néha nehezebben. 
Az előző résztől nem sokban különbözik, ami az olvasási élményt illeti. Szórakoztató (de még mennyire), romantikus, és ami számomra most fontos volt, hogy vicces, cuki és könnyed!
Néha pont egy ilyen abszolút kiszámítható, szirupos romantikus könyv kell egy nő kezébe, hogy erőt gyűjtsön a szürke hétköznapok átvészelésére. Nincs meg benne a világbéke receptje, de arra tökéletes volt, hogy kikapcsolódjak és pár órára a szereplők hülyeségein agyaljak, vagy sóhajtozzak a csöpögős részeken.
Azoknak mindenképpen ajánlom, akik szerették az első részt, mert bizony enélkül nem kerek egész a történet. Szerencsére a sorozat harmadik része már Pesh-nek adja meg a boldog befejezés lehetőségét és nem kell aggódni semmilyen függővég miatt, ami Aidan és Emma kapcsolatát illeti.



Kiadó: Ulpius-ház, 2014
Book&walk: Megvásárolható e-könyben
Eredeti cím: The Proposal
Sorozat: Ajánlat 2. része

0 comments: