Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya

, by Kristina

Fülszöveg:
„Lord Nicholas maga az eszményi férfi!
És a szemei, drága Olvasóink, a szemei! Olyan gyönyörű kékek!” 
(Gyöngyök és pelerinek, 1823. június)

Amióta a népszerű női magazinban megjelent a hír, hogy Lord Nicholas St. John még a facér férfiak táborát gyarapítja, azóta folyamatosan üldözi őt az összes előkelő hajadon hölgy. Egy időre elutazik, hogy megszabaduljon tőlük, ám ekkor nagy igyekezetében éppen kinek az útjába keveredik? Egy önálló és határozott nő elé, aki ugyanakkor a leggyönyörűbb is, akit valaha látott. 
Lady Isabel Townsend egy léhűtő szerencsejátékos nemes lánya. Túl sok titkot őriz, a pénznek viszont valójában nagyon is híján van. Bár már hozzászokott ahhoz, hogy gondot viseljen magára, apja halála miatt ezúttal segítségre szorul: meg kell védenie a kisöccsét megillető jogokat. A jóképű és tájékozott Lord Nicholas megoldást jelenthetne minden problémájára. Ám a ladynek roppant elővigyázatosnak kell lennie, kerülnie kell minden meggondolatlanságot – például, hogy piszkosul, szenvedélyesen beleszeressen valakibe.


A cselekmény legnagyobb része Yorkshire egyik legeldugottabb részében játszódik, a londoni nemesség figyelő tekintetétől távol. Egy  a formalitásoknak fittyet hányó lady és egy férjvadászok elől menekülő lord szerelmi története ez.
Nicholas és Isabel első találkozása igazán eseménydúsra sikeredik, a lord egy száguldó lovasszekér elől menti meg a gondolataiba merült hölgyet. Majd a történet ehhez hasonló különösen izgalmas és szokatlan, sőt egyáltalán nem mindennapi jelenetekkel tarkítva folytatódik.
A történet középpontjában a Minerva-ház és annak lakói állnak Isabel vezetésével. Jane, Gwen, Lara, Kate és Georgiana a Townsend Park-ban találtak menedékre és egy új szeretetre méltó családra. 
Isabel a külsőre erős, megfontolt, megfélemlíthetetlen, független nő látszatát kelti, miközben belül mégis retteg az elutasítástól, a magánytól, a csalódástól. Bizalomhiányban szenved a férfiak iránt, azt hiszi, hogy a szerelem csak egy eszménykép, amely csak a mesékben létezik. A lottólord lányaként csalódott a férfinemben a folytonos csalódások miatt, és veszélyesen megingott a bizalomba vetett hite is, mígnem Nick be nem bizonyítja neki ellenkezőjét.
Nick karaktere után már az előző részben is sóhajtoztam. Tudtam, hogy a magabiztos jellem, a szarkasztikus humor és magas önbizalom mögött sokkal több rejtőzik benne. Kevesebbet nem is várhattam volna, méltó párra lelt Isabelben. 


A Love By Numbers sorozat sikerének titka szerintem leginkább abban rejlik, hogy a megszokottól eltérően a szereplők nem is próbálnak a kor szabályai és elvárásai szerint viselkedni. Ebben a részben ennek oka, hogy Isabel bizonyos okok miatt nem lett befejezetve a nemesi társaságba, így neveltetése hiányos és sokkal szabadabbra sikerült. Imádtam, hogy mindenki sokkal fontosabbnak tartja érzelmei kimutatását, mint a szóbeszédet. 

Sarah MacLean első magyarul megjelent könyvével (A hódítás kilenc szabálya) levett a lábamról, majd ezzel a regénnyel olyan
nevek mellé került a kedvenc történelmi regényes listámhoz, mint Julia Quinn, Lisa Kleypas, valamint Johanna Lindsey. Mindegyik írónak megvan ugyan az egyedi stílusa, de mégis hasonló módon hatnak rám regényeik.
Olvasás közben abban a korban létezem, az életstílus megváltozik, a szabályok átalakulnak, olyan mintha egy másik univerzumba röppennék. A könnyed szerelmi csatározások, a szabályokat szegő nemeshölgyek, és a csábításra született nemesek közé kerülök. A szerelem, a szenvedély új formáját ismerem meg ezen íróknak köszönhetően.

A könyv egyedisége a karaktereken kívül még az is, hogy a londoni forgatagtól távol játszódott, így nagyobb volt a főszereplők szabadsága is a kalandokhoz. A mellékszereplők is fontos szerepet töltöttek be, és nagyban hozzájárultak Isabel és Nick szerelmének kialakulásában.
Tetszett, mert a szenvedély és romantika mellett fontos szerepet kapott Isabel személyiségének alakulása is. Szórakoztató volt, humoros, és néha perzselően szenvedélyes.

Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: Ten Ways to Be Adored When Landing a Lord
Fordító: Hetesy Szilvia
ISBN: 9789633739563
Elit start: 2014.12.16
Országos megjelenés: 2014.12.19



Extra - Divatirányzat


Az Empire, azaz klasszicista ruhadivatnak mindössze 1800-tól 1825-ig tartott a fénykora. Érdekessége, hogy napjainkban is egyre elterjedtebb, bevallom magam is rajongója vagyok. :)
Az előző korokhoz képest, a letisztult forma jellemzi, és előnye, hogy minden testalkathoz illik, nőises és mégis változatosra variálható.
Jellegzetessége, hogy a szűk felsőrész a mell alatt, vagy a derékvonalnál végződik, onnan kezdve pedig a szoknyarész is szűkebb, merevebb és rövidebb is az előző korok viseletéhez képest. A ruhák anyaga túlnyomórészt mintásan szőtt selyem, az alapszín változatlanul fehér. Hajukat görögös kontyba fogják, elől néhány huncutkával. 
Gyöngyöt, szalagot fonnak bele, utcára leggyakrabban az elől félkörívben hajlított karimájú bárka vagy ernyőskalapot hordják. Lágyan redőzött ruhák, tunikák nem átlátszóak, a kivágások kisebbek. Az ujjak buggyosak, hasítékosak. Általában hosszú kesztyűt viselnek, vagy a vállnál lévő buggyhoz csuklóig érő sima ujjrészt kapcsolnak. A mell alatt elvágott ruha elől kevésbé, hátul bőven ráncolt. A mell alatt végződő felsőrészt elválasztották a szoknyától, és testhezálló CORSAGE-zsá alakították. A kivágást gyakran felállított csipkegallérral hangsúlyozták. A szoknya merevebb, szűkebb, rövidebb lett.
A férfidivat is higgadtabbá válik. A rövid hajak rendezettebbek, tetejükön változatlanul ott van a kürtőszerű kalap. Az ing vakítóan fehér, magasan felállított gallérjának csúcsa az állat böködi. Alatta fehér selyem nyakkendő, melynek megkötését 18o4-ben már tanfolyamon oktatják. A rövid mellény (GILET) színes, vidám mintájú selyemből vagy szövetből készült, és szerették felhajtott gallérral viselni. Jól szabott, testhez simuló keskenyebb gallérú szövetfrakkok még leginkább a Werther öltözetre emlékeztetnek, kékek, de sötétzöld, sötétbarna és légyfarszín, azaz fekete is divatos. A nadrág olyan szűk, hogy mozogni is alig lehet benne. Legtöbbször sárga vagy fehér, világos színű, csizmába bújtatják, vagy lapos sarkú cipőt hordanak hozzá, egyik változata rövid, boka fölé ér. De hordják a térdnadrágot, a CULOTTE-t is, főleg az ismét visszaállított udvari viselet részeként.

Forrás: itt és itt.



12.20. - Angelika blogja


12.24. - Insane Life

12.28. - Dreamworld

12.30. - Kristina blogja






A hódítás tíz szabálya az 1823-as esztendőbe repít vissza minket, abba az időbe, amely számos történelmi-romantikus regény szerzőjét megihletett már. 
A blogturné bejegyzéseinek végén olyan szerelmespárok neveit adjuk meg, akiknek története szintén a korabeli - regency és viktóriánus - Angliában játszódik. Megfejtésként e könyvek címeit várjuk a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! Az emailes értesítést követően, ha a nyertes nem válaszol 72 órán belül, új nyertest sorsolunk.)



a Rafflecopter giveaway

0 comments: