Tammara Webber: Breakable - Törékeny

, by Kristina

Fülszöveg:
Landon Lucas Maxfield gyermekként azt hitte, tökéletes az élete, és örömmel nézett a reményteljes jövő elébe – mígnem egy tragédia szétzúzta a családját, és kételyeket ébresztett a fiúban mindennel szemben, amiben addig hitt.
Nem akart mást, csak maga mögött hagyni a múltat. Miután megismerkedett Jacqueline Wallace-szal, könnyen jött a vágy, hogy mindazzá váljon, amit a lány igényel…
Már amennyire könnyen jöhetett annak a férfinak, aki megtanulta, hogy a lélek törékeny, és hogy mindazt, amiben reménykedünk, egy szempillantás alatt elragadhatják tőlünk.





Mivel már több mint egy év telt el az előző rész olvasása és e között, a történetből már nem sok minden maradt meg az emlékezetemben, csak az érzésekben voltam biztos, és egy-két apróbb jelenetben. Az érzések mindig is fontosabb szerepet jelentettek nekem, és mivel nagy hatást tett rám a könyv, így azok az érzések teljes mértékben megmaradtak bennem. 
Jacquelin és Lucas szerelme gyógyítólag hat mindkettőjükre, ugyan akkor fel is borítja az életüket. A megváltó érzés ugyan nem villámként csap beléjük, mégis az érzések egyre nagyobb mértékben hatalmasodnak el felettük, és az olvasó felett is. Vágyni kezdenek és az élet apróbb pillanatait élvezni. 
A Törékeny főszereplője ezúttal "mondhatni" csak a fiú, az ő múltja és jelene.
Landon és Lucas tényleg olyan, mintha két külön karakter lenne, az egyik egy boldog gyermekkort élő fiú, aki egycsapásra felnőtté kénytelen válni. Míg a másik minden óráját arra kell fordítsa, hogy pénzt keressen, amivel fedezni tudja egyetemi tanulmányait, majd szerelmes lesz és a céljait is képes kockára tenni. 
Azoknak akik, még nem olvasták az Easy-t, attól függetlenül, hogy az nélkül is érthető lenne a történet nem ajánlanám, hogy először ezzel a könyvvel kezdjék. Először is, mert a jelenben játszó történések kisebb fontosságot kapnak, itt Lucas múltja a fontosabb.


Az előző rész lassan hódított meg a szívem, majd apró darabokra törte, és végül meg is gyógyította. 
Kifejezetten tetszett, hogy nem egy az egyben az első könyv tükörképe. Vagyis a párbeszédek többsége nem ismétlődik meg, sokkal inkább azon van a hangsúly, hogy maga Lucas hogyan élte át azokat a jeleneteket. A múlt és a jelen váltogatta egymást, így egyszerre tárul az olvasó elé, hogy hogyan alakult át Lucas Landonná. 
Sokkal egyedibb lett, mint azok a könyvek, amik csak szimplán újramesélik a cselekményeket.

Az Easy-ről ugyan bejegyzés nem született, akkor még csak molyon írtam pár mondatos értékelést róla, amit töröltem kilépésemkor... A könyvet akkor egész éjszaka olvastam és a mai napig emlékszem, hogy napfelkeltekor fejeztem be. Nagyon megindító, és emlékezetes volt a történet, a Törékeny pedig inkább egy kiegészítője annak, ettől vált teljessé számomra Jacqueline és Landon szerelmi története.
Számomra a Breakable bebizonyította, hogy egy történetet más módon is lehet újraírni. Ugyan az a történet, mégis sokszor teljesen más módon éltem át a jeleneteket, az előző talán romantikusabb volt, ez pedig inkább realisabb képet alkotott a kapcsolatukról. 
Ajánlom. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik az Easy-t ugyan úgy szerették, mint én! 

Kiadó: Könyvmolyképző, 2014.
Eredeti cím: Breakable
Sorozat: Contours of the Heart 2. része

Tammara Webber: Easy című könyve sokunknak kedvence lett, leginkább Lucas karakterének köszönhetően. A Könyvmolyképző Kiadó még karácsony előtt jelentette meg a Breakable - Törékeny című kötetet, mely Lucas szemszögéből íródott, de nem egyszerűen az Easy újraírt változata, hanem rengeteg visszaemlékezéssel kiegészülve valós képet rajzol Lucas felnőtté válásáról. A blogturné keretében négy blogger bejegyzését olvashatjátok a könyvről, és egy könnyű de hasznos játék keretében három példányt nyerhettek meg a kiadó felajánlásában.



01.10. Kristina blogja
01.12. Insane life



Lucas többféle állást is vállal, hogy fedezze az egyetemi tandíj költségeit, valamint önkéntes feladatokkal is segíti a társait. A blogturné mind a négy állomásán keressétek meg és rendezzétek sorba a kiemelt betűket, melyek egy-egy elfoglaltságát jelölik, majd írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. 
Figyelem, a kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre válaszolni az értesítő levelünkre! Sok szerencsét!

a Rafflecopter giveaway

0 comments: