Tara Sivec: Életek és édességek

, by Kristina

Fülszöveg:
Carter, Claire és a banda visszatér, és készen állnak, hogy elkezdjék közös életüket. De vajon tényleg készen állnak?
Túl egy pokoli leánybúcsún, pornófüggőségen, zsemle-baseballon és egy elrontott lánykérésen, túl azon, hogy rájönnek, mindkettőjük családja csupa sültbolondból áll, Carter és Claire végül elkezdi megkérdőjelezni a köztük lévő kötelék erősségét.
Vajon a barátaik csak tovább rontják a helyzetet kellemetlen megjegyzéseikkel és kotnyeleskedésükkel, vagy meggyőzik a párt, hogy a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” néha tényleg kezdődhet sörponggal is?

Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: Futures and Frosting
Fordító: Farkas János

Sorozat: Csábítások és csemegék 2. része




Carter és Clair története nem csak az események alakulása miatt volt egyedi, hanem az írónő stílusa, szarkasztikus előadásmódja miatt is. A második részben szereplőink egyik furcsa helyzetből esnek a másikba, egyik félreértés hozza a másikat. Találgatások, téves feltételezések fűszerezik meg újabb kalandjukat. Amelyek, természetesen az ő életüket megnehezítik, nekünk olvasóknak, pedig csak szórakoztató perceket jelent.

Clair üzlete sikeresen működik, jobbnál jobb új receptekkel rukkol elő. Legjobb barátnőjének az esküvőjére készülnek, élete párjával él együtt, nevelgetik rosszcsont gyereküket. Nem is lehetne boldogabb, vagy talán mégis van ami hiányzik? :)

Carter többet szeretne, úgy érzi, hogy már ennyi idő után is biztos az érzelmeiben és megveszi a gyűrűt. amivel egy újabb szintre emelhetné kapcsolatukat. Csakhogy a lánykérés, egy olyan nő esetében, mint Clair nem egyszerű, így sorozatos pocsék próbálkozások várnak szegény szerencsétlen Carterre. Miközben a nő teljesen félreértelmez minden szándékot. :)



Tetszett az a tömény szarkazmus, amivel egy egyszerű történetet ennyire fel lehet turbózni. Tara Sivec-nek nagy tehetsége van a szójátékokhoz, rendesen feladta a leckét a fordítónak, aki szerintem nagyon jól teljesített.
Élvezhető, vicces és ami nagyon fontos, hogy rendkívül őszinte regény. Csak ajánlani tudom azoknak, akik az első rész hangulatát élvezték és a sok szarkazmust is értették. Igazi felüdülést jelentett, hogy végre van olyan romantikus történet, ahol a reális és az abszurd dolgokon is lehet nevetgélni, az mellett, hogy továbbra is megmarad a romantika bája.

Az előző részről olvasható bejegyzésem ezen a linken található. Nagyon ajánlom mindkét részt azoknak akik egy kis mosolygós napot szeretnének eltönetni egy könyv társaságában.



Elit start: 2015.04.23.
Országos megjelenés: 2015. 05.22.


A Könyvmolyképző jóvoltából megjelenik Tara Sivec szókimondó és vicces Csábítások és csemegék című sorozatának második része. Claire, Carter és Gavin együtt élik mindennapjaikat, mint egy átlagos család. Carter viszont nagy dologra készül, szeretné megkérni Clare kezét és minden probléma innen indul…
Öt blogger állomásán olvashattok a könyvről és ha játszotok, tiétek lehet akár a három nyereménykönyv egyik példánya!


04.19 - Insane Life
04.21 - Bibliotheca Fummie
04.23 - Deszy könyvesblogja
04.25 - Kristina blogja
04.27 - Dreamworld


A kötetben Carter és Claire saját maguk módján szeretnék a másik tudomására hozni, milyen jó lenne, ha a másik igent mondana. A mostani nyereményjáték is ezen alapszik, olyan könyveket kell megtalálnotok borítók alapján, amelyekben a főszereplők összeházasodnak.
Ez nem ennyire egyszerű, csak egy részletet láttok a borítóból és azt adjuk meg, ki az írónő.
Kis segítség: Minden esetben a magyar borítóról találtok részletet.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
Iró: Diana Gabaldon


a Rafflecopter giveaway

0 comments: