Katie McGarry: Crash Into You - Szívkarambol

, by Kristina

Fülszöveg:
– CSÓKOLJ MEG! – suttogja Isaiah. – Akkor beolvadunk a környezetünkbe.
A szívem tébolyultan dobog.
Isaiah dögös pasi. Ijesztő és dögös.
Miért akarhat egy ilyen srác egyáltalán közel kerülni EGY MAGAMFAJTA LÁNYHOZ?
A sikerszerző Katie McGarry újabb kirobbanó története egy jó kislányról, aki a vakmerőségre is hajlamos, egy dörzsölt srácról, akinek nincs vesztenivalója, és egy száguldó tempóban szövődő szerelemről.
Színjeles tanulmányi eredmény, dizájnerrucik, kifogástalan élet – ennyit várnak Rachel Youngtól. A magániskolába járó tizenegyedikes lány azonban titkol ezt-azt jómódú szülei meg basáskodó bátyjai elől… sőt, épp két újabb tétellel gyarapította a listát. Az egyik, hogy sötét országutakon szokott száguldozni vadidegenek társaságában a Mustangjával. Hát a másik? A tizenhét éves Isaiah Walker – egy nevelőszülőknél fölcseperedett, tetovált srác, akivel szóba állnia sem lenne szabad. Ám miután a szürke szemű, átható tekintetű fiú a segítségére siet, többé nem tudja kiverni a fejéből.
Isaiah is rejteget titkokat. A lakóhelyéről és Rachel iránti tényleges érzéseiről. Csak az hiányozna, hogy belegabalyodjon egy gazdag csajba, aki nyilván csak a kaland kedvéért kívánkozik a város rossz hírű, déli fertályára – még ha ránézésre valóságos angyal is ez a lány.
Amikor azonban közös szenvedélyük, az aszfalton száguldozás mindkettejüket életveszélybe sodorja, hat hetük marad, hogy kiutat találjanak. Hat hét, hogy kiderítsék, meddig hajlandók elmenni egymás megmentéséért.


Isaiah története már a sorozat kezdetétől piszkálta a fantáziám, a sok füvezés és alkohol miatt kicsit tartottam is tőle, de érdekelt is, hogy vajon milyen karaktert szán mellé az írónő. Ahogy haladt Noah és Echo, majd Beth és Ryan története, úgy változott Isaiah karaktere is. Így a saját könyvében már sokkal nyugodtabb, megfontoltabb és érettebbnek tűnt nekem, mint a sorozat kezdetén. A hármas csapat, a barátság, ami Beth, Noah és ő közötte volt szilárdnak és megingathatatlannak tűnt, majd lassan kezdett bővülni, és ahogy a barátai rátaláltak az igazira, kicsit úgy érezte, hogy mindenből kimarad. 

Szomorúsággal teli múlt, nehéz sors jutott ezeknek a fiataloknak, de a történetek alaphangulata mégsem sötét és szomorkás. Inkább arra ösztönöz, hogy küzdj, hogy ne add fel. Tetszett, hogy a történet arról is szólt, hogy egy kicsit legyél merész, merj nagyobbat álmodni. Rengeteg mondanivalója van számomra, de a legfontosabbak között az szerepel, hogy mindig van valaki akire számíthatunk, csak nekünk is közel kell engednünk őt. 

Rachel is egy tipikus McGarry karakter, ami azt jelenti, hogy rendkívül egyedi, néha kiszámíthatatlan, olyan jellem, akit gyorsan megszeret az olvasó és szurkol neki, hogy révbe érjen. A lánytól sokmindent elvár a családja, csak az a legnagyobb baj, hogy ő pont az ellenkezője mindannak, amivé formálni szeretnék. Mindig is jobban érdekelte a motorháztető belseje, mint hogy milyen ruhához milyen cipő illik. A száguldás a vérében van, akárcsak Isaiah-nak. :)

Újabb karakterek tűnnek fel, sőt páran nagyobb szerepet is kapnak az előzőekből, akik majd a sorozat következő részeiben kapnak főszerepet. Így a mellékszereplők miatt is sokkal jobban tetszett ez a könyv, rengeteg új történet vár megismerésre, csak győzzük kivárni. :) Legjobban Abby és Logan jövője érdekel, amit meg is ismerhetünk a hamarosan megjelenő Chasing Impossible c. könyvben.


A könyv minden oldalát színtiszta rajongással olvastam, szerencsésnek érzem magam, hogy ezt a gyöngyszemet is a könyvespolcomon tudhatom! Régen nem rajongtam már ennyire young adult műfajú történet iránt.
Még soha nem telt el ilyen gyorsan Budapest felé a vonat út, a könyvnek köszönhetően. Épp a könyvhétre látogattam el, és az utolsó oldalakat a Nyugati pályaudvarra érkezve fejeztem be, teljesen hatás alatt voltam. Elvesztem a történetben, egyáltalán nem érdekelt a körülöttem zajló világ. Imádom, amikor egy könyv képes teljesen kikapcsolni az agyamat.

Nem áll messze a könyvtől a romantika, a szórakozás, sőt az akciódús jelenetek sem. Régen volt már, hogy egy könyv ennyire hatott rám: elakadó lélegzet, szitkozódások, bárgyú mosolyok. Bizony, ilyen könyvek után lesznek csak igazán súlyosak az elvonási tünetek. Mert ezek után érezzük csak a késztetést, hogy még több ilyen könyvet szeretnénk megismerni.

Eddig mindegyik könyvre rá lehet mondani, hogy tipikus McGarry sílusú, fel lehet ismerni arról, hogy a karakterek soha nem tökéletesek, mégis azzá válnak, mert céltudatosak, fejlődőképesek, és hihetetlenül egyediek. Nem áll messze tőlük a zűrzavar, de csendes, meghitt pillanatokra is képesek.



Kiadó: Könyvmolyképző
Sorozat: Feszülő húr 3. része
Fordította: Komáromy Rudolf


A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Katie McGarry legújabb regénye, a Crash Into You - Szívkarambol, mely a Feszülő húr című sorozat harmadik része. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere bemutatja egy jó kislánynak vélt, ám vakmerőségre is hajlamos lány, és egy dörzsölt srác kirobbanó történetét.

2015. június 19-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

06/21 CBooks
06/27 Kelly & Lupi olvas
06/29 Kristina blogja
07/01 MFKata gondolatai
07/03 Dreamworld 



A történetben fontos szerep jut a száguldásnak és az autóversenyzésnek, így hát mostani játékunk során szintén az illegális gyorsulás világa lesz a középpontban. Olyan filmes karaktereket keresünk, akiknek lételeme a száguldás. 
Minden blogon találtok egy kis infómorzsát az adott figuráról, illetve egy képet annak autójáról. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint ezek segítségével kitalálni, kire gondoltunk. (Fontos, hogy a filmbeli karakter nevére gondoltunk, nem pedig a színészekére!) Majd ezt megismételni az összes állomáson. Ha minden feladatot teljesítettetek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott 3 példány egyikét. 
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.



“Arra kényszerül, hogy a legendás versenyző, Frankenstein szerelésében részt vegyen a versenyen.”

a Rafflecopter giveaway

0 comments: