Colleen Hoover: Finding Cinderella - Helló, Hamupipőke

, by Kristina

Fülszöveg:
Egy véletlen találkozás a sötétben pont elég ahhoz, hogy a tizennyolc éves Daniel és a véletlenül belé botló lány szerelmet valljon egymásnak. A románc azonban feltételekhez kötött: megállapodnak, hogy csupán egy órán át tart, és csak úgy tesznek, mintha.
A hatvan perc elteltével a lány éppúgy válik köddé, mint Hamupipőke. Daniel pedig igyekszik meggyőzni magát arról, hogy a történtek csak azért látszottak tökéletesnek, mert eljátszották az egészet. Ilyen csak a tündérmesékben szokott történni, ugye.
Egy évvel és egy boldogtalan kapcsolattal később viszont már kénytelen hinni benne, hogy létezik szerelem első látásra – hiszen találkozik Six-szel, a furcsa nevű lánnyal, akinek még furcsább a személyisége. Daniel számára sajnos az igaz szerelem megtalálása nem jelent egyet a happy enddel. Sőt, talán távolabb is visz tőle.
A múlt elképesztően sötét titka vajon képes-e árnyékot vetni Daniel és Six egyetlen esélyére, hogy megmentői legyenek?




Végre elérkezett az idő, hogy megismerjük Six és Daniel történetét is! Mindeddig a legjobb barátok szerepét töltötték csak be Holder és Sky mellett a Reménytelen és Reményvesztettben, de végre mellékszerepből főszereplőkké válnak ők is.
Miután Six hazatér hét hónapos útjáról, amelyet Olaszországban töltött cserdiákként, kénytelen újra szembenézni múltjával. Úgy lépett le, hogy változni akart, jobb emberré válni. Legnagyobb meglepetésre segítőtársra talál Daniel személyében. Daniel Holder barátja, aki kerek-perec kimondja, hogy Sky barátnőjével tilos kikezdenie. Na igen, csakhogy a tiltott gyümölcs a legédesebb... :)

Six karaktere mindenkiben mély benyomást keltett a Reménytelenben (ebben biztos vagyok), hiszen pörgő, életvidám, bátor lány benyomását keltette,  nem is sejtettük, hogy mi lakozik valójában az álarc mögött, amit mutatott nekünk. Igaz, akkor még nem is sejtettük, hogy a legtöbb csak álca volt. Egyedül Danielnek sikerült feltárnia a kemény kagylóhéjat, ami mögé a lány elrejtette valós érzéseit., szeretetéhségét, önbizalomhiányát. 
Daniel pedig egy igazi szőke herceg, aki csakis Six-nek szánt a sors. Az írónő tényleg tudja, hogyan alkossa meg a tökéletes párokat, mert Six és Daniel is kiegészítik egymás, ahogyan Sky és Holder.
Mindketten nagyszájúak, és sokszor hoznak másokat kényelmetlen helyzetbe őszinteségükkel. De a legtöbb bonyodalmat az okozza, hogy kapcsolatukat titkolni próbálják, nem is kevés vicces helyzetbe sodorva ezzel önmagukat.


Az egész könyvet idézhetném, ha a kedvenc jeleneteimet szeretném nektek megmutatni, tetszett amikor kettesben voltak, imádtam az ismerkedős fázist, rajongva olvastam az érzelmesebb részeket, és vad vigyorgással a közös jelenteket, ahol helyett kapott Holder, Sky és Breckin is. Íme a bizonyíték arra, hogy milyen jó írónő Colleen Hoover, mert röpke 160 oldal alatt, megnevetett, rávesz, hogy szerelembe ess, összetöri a szíved, majd újra a világ legboldogabb emberévé tesz.

Romantikus volt, vicces, egyedi és természetesen a megszokott Hoover-es módon szívfacsaró, izgalmasan komplikált. Attól függetlenül, hogy novella, nem éreztem rövidnek, míg tartott a történet, mert sok minden lejátszódott rövid idő alatt, mikor a végére értem úgy éreztem, hogy maratont futottam le, hiszen faltam az oldalakat.
Különálló kis történetként is olvasható akár, de persze minden poént csak azok fognak érteni, akik ismerik a sorozat előző köteteit.


Eredeti cím: Finding Cinderella
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 160
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789633993705
Sorozat: Reménytelen 2,5



A Reménytelen és a Reményvesztett szereplői még egyszer, utoljára visszatérnek! Sky és Holder történetét már megismerhettük - mindkét szemszögből. Most azonban eljött az ideje, hogy megtudjuk, mi történt a legjobb barátaikkal, Sixszel és Daniellel. Vajon vannak sorsszerű találkozások? Várhat rájuk is happy end, vagy a múlt mindent összekuszál? 
November 12-e és 19-e tartsatok a Blogturné Klubbal, hogy megtudjátok, hogy tetszett nekünk ez a különleges kötet! És ha ügyesen keresgélitek a Hamupipőkéket, még a három nyereménykönyv egyike is a Tiétek lehet!




11.12. Kristina blogja
11.13. Dreamworld
11.14. CBooks
11.15. Deszy könyvajánlója
11.16. Angelika blogja
11.17. MFKata gondolatai
11.18. Kelly és Lupi olvas
11.19. Media Addict


Hamupipőke története az évek során annyi feldolgozást megélt, hogy ember legyen a talpán, aki számon tudja tartani őket. 
Mindenesetre ha már ez a becenév jutott a rejtélyes lánynak a könyvünkből, ássuk bele magunkat egy kicsit mi is! 
A blogturné minden állomásán találtok egy képet valamilyen Hamupipőke-feldolgozásból - lehet modern verzió, zenés vagy animációs, film vagy tévésorozat, a lényeg, hogy mind a Hamupipőke mesének köszönheti a létezését! 
A Rafflecopter doboz soraiban a film címét várjuk tőletek. Természetesen elfogadjuk a magyar és az angol címeket is. 
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseket e-mailben értesítjük, onnantól kezdve 72 órán belül várjuk a jelentkezésüket, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.





a Rafflecopter giveaway

0 comments: