Debora Greary: Láthatatlan boszorkány

, by Kristina

Fülszöveg:
Elorie-t mindig is boszorkányok vették körül. Kislány kora óta arról a napról álmodozott, amikor – testvéreihez, unokatestvéreihez hasonlóan – megkapja saját varázserejét, és ő is részese lehet a csodálatos misztériumnak. Ám ez a nap nem jött el, bár már 26 éves. Elorie átlagos életet él, egy kis fogadót vezet férjével, Aaronnal, és minden nap besegít az ifjú boszorkánytanoncok nevelésében. Szabadidejében különleges ékszereket készít. De hogy ő nem egy a boszorkányok közül, fájó pont az életében. Ám egy napon minden megváltozik, és felcsillan a remény, hogy Elorie talán mégis különleges. A lányt nagyanyja, Moira ráveszi, hogy vesse alá magát egy újabb bűbájnak, mely a boszorkányképességeket méri. Elorie eleinte vonakodik, mert emlékeiben ott élnek a korábbi próbálkozások fájdalmas végeredményei: nincs varázsereje, sem különleges képessége. Végül aláveti magát az újabb vizsgálatnak, de sajnos most sem túl biztató a végeredmény, mert bár a bűbáj varázserőt jelez, a boszorkányok közül ezt senki nem érzékeli. És miközben mindenki azon igyekszik, hogy megfejtse ezt az ellentmondást, döbbenetes dolog történik.
Vajon mindez véletlen, vagy Elorie rejtett képességei kezdenek kibontakozni?



Elorie úgy nőtt fel, hogy mindig különleges képességek után áhítozott, sajnos varázserő nélkül nőtt fel Új-Skócia egyik legnagyobb boszorkány közösségében. Felnőttként lassan elfogadta, hogy nem lesz soha varázsereje, mégis a közösség megbecsült tagjává vált. Lelke egy része mindig nagyon szomorú maradt, varázserő nélkül soha nem érezte magát teljesnek, vagy hasznosnak. A boszorkánytanoncoknak oktat boszorkánytörténelmet, így gyakran lesz a csínytevések áldozata, amit házi feladatok kiosztásával büntet, Moira nem is tévedett sokat, mikor megérezte, hogy csodálatos boszorkány oktató válik unokájából. 
Elorie férjének, Aaronnak sincs különleges képessége, és neki köszönheti leginkább hogy lassan, de beletörődött sorsába. Boldog házasságban élnek, csak azt sajnáltam, hogy az írónő kevesebbet foglalkozott e gyönyörű kapcsolattal, és hogy Aaronnak kevesebb szerep jutott. 

Mikor egy nap a Boszorkánycsevej program őt is bevonja a beszélgetésbe, először hibára gyanakodnak, majd lassan elindul Elorie kalandja, ahol részletes vizsgálódásba kezdenek, hogy ha nincs varázsereje, akkor hogyan találhatta meg a bűbájprogramozók által készített kód...

A történet másik fontosabb szereplője Sophie, aki felkerekedik és Új-Skóciába utazik, hogy Moirával és családjával tölthessen egy kis időt. Vele tart Mike, akivel romantikus kapcsolata egyre komolyabbra fordul. Mindkettejük varázsereje főként a gyógyításban nyilvánul meg, így minden közös jelenetüket nagy mosolygás közepette olvastam, mert a megértés és a szeretet csak úgy sugárzott az oldalakról. 

Nell is útra indul a kilenc éves Giniával, a négy éves Aervynnel, valamint Laurennel, hogy Moria csapatával Elorie közelében legyenek. Aervyn karaktere ebben a könyvben is lenyűgözött, négyéves létére sokkal érettebb és tehetségesebb a legtöbb felnőttnél, de persze attól még a csínytevései itt sem maradtak el. :) Nell búbájprogramozó képességét Ginia is örökölte, amit a lány különleges módon használ fel, minden alkalommal brillírozik tudásával.
A legtöbbet Ginia és Marcus, a mogorva, és remete életet élő boszorkány rivalizálása csalt mosolyt az arcomra. A Harcoslány és Gandalf néven játszó boszorkányok egymás ellen harcoltak a Varázsvilág nevű boszorkány játékban, és mindenki meglepetésére Ginia egyre közelebb jutott hogy uralja azt.

A Modern Boszorkány sorozat második része is újabb boszorkányt juttat varázserőhöz, szerintetek ki lesz az? :)


Nehéz dolgom lenne, ha valaki azzal a kérdéssel fordulna hozzám, miszerint nevezzem meg a kedvenc szereplőm ebben a történetben..., mert az egyszerűen lehetetlen volna! Rengeteg különleges karaktert vonultat fel a könyvben az írónő. Sok régi szereplő bukkan fel, de akadnak újak is, akik még tovább színesítik a szereplőgárdát. Barátság, család, szerelem, a szeretet sok formája megfordul és végig lenyűgözött, hogy képes egy írónő ennyi pozitív érzést felébreszteni a szereplőiben. 

Egy igazi családregény, szeretettel, összetartozással és mágiával megspékelve! Nagyon különlegesnek tartom, hogy annak ellenére is élvezettel olvastam, hogy a romantika alig van jelen, vagy hanyagolva volt. A sok pozitív jelentés, amely a karakterek viselkedéséből levonható igazán ritka kincsnek számít.  

Rengeteg szereplő miatt számomra egyszer sem volt unalmas, viszont így sokszor elhúzódott a cselekmény. Mivel családregény és inkább boszorkányközösség tagjai, a csemeték, az új erő kutatása vonta el a legtöbb időt, így kevesebbet foglalkoztunk azokkal a kapcsolatokkal, amik engem jobban érdekeltek volna, mint Mike és Sophie, valamint Elorie és Aaron szerelme. 

Csak ajánlani tudom a paranormális könyvek kedvelőinek. A boszorkányok fejezetről, fejezetre elvarázsolják majd az olvasókat... :)

Kiadó: Maxim
Sorozat: Modern Boszorkányok 2. része
Eredeti cím: Hidden Witch
Oldalszám: 316
Megjelenés: 2015.11.16.


EXTRA

Azoknak, akik imádták Jamie és Nat párosát az első részben, most egy hosszabb részletet hoztam a kapcsolatuk alakulásáról, remélem ti i élvezitek majd:

"Jamie bájos felesége kezét fogva ballagott Nell házának bejáratához, és kelletlenül konstatálta, hogy újabb vitában fog alulmaradni.
– Egyszerűen úgy gondolom, hogy egy kicsit jobban kellene vigyáznunk a pocaklakó kislányunkra.
– A kisbabáknak meg sem kottyan egy kis zötykölődés – horkant föl Nat. – Elvégre vízpárna veszi körül őket.
A férfi korántsem érezte elegendőnek ezt a védelmet.
– Más kismamák mégsem szoktak kézen állni.
Azelőtt jócskán fölpezsdítette a hormonjait, ha jógázni látta Natet. Mostanában a szívbaj kerülgette tőle. Állandóan azt várta, hogy az asszony hasra esik.
– A kicsi még fejjel lefelé is védettebb odabent, mint amilyen egész hátralévő életében lesz. Nyugi, apuka! – cirógatta meg az arcát Nat. – Aggodalomra semmi ok.
Jamie épp elő akarta vezetni cáfolatát, amikor Nell ajtót nyitott. Talán a testvére majd az ő oldalára áll.
– Szia, nővérkém! Mutattál be kézenállást, amikor gyermeket vártál?
– Komolyan azt képzeled, nincs annyi magamhoz való eszem, hogy ne válaszoljak erre a kérdésre? Na, bújjatok be!
– Bátran elmondhatod neki az igazságot – ölelte meg a sógornőjét Nat.
– Mivel egyáltalán nem tudok kézen állni, akkor sem tettem. De javában dolgoztunk a Varázsvilág új verziójának kiadásán, amikor négy hónapos terhes voltam a lányokkal. Napi tizenhat órát programoztam, és tortillachipsen meg mogyoróvajon éltem. És egész jól sikerültek.
Jamie fölidézte magában azt az időt. Miután végignézte, hogy Nell marékszámra tunkolja a kukoricalisztes rágcsát egyenesen a mogyoróvajas üvegbe, ő maga soha többé nem bírt tortillachipset enni.
– Figyelj, nincs itthon tortillachipsed? – derült föl Nat arca. – Irtó fincsi lehet.
– Sajnos nincs – nevetett Nell. – Azóta rá sem bírok nézni.
A férfi elámult, hogy a felesége megkívánta a tortillachipset. Az az asszony, aki zöldséget meg tofut etetett vele vacsorára. Jamie elhatározta, hogy összegugliz mindent, amit csak talál a terhesség alatt előre látható fejleményekről. Ha pedig vége ennek az egésznek, létrehoz egy új weboldalt várandós apukáknak, és ott majd elmondja az igazságot. Máskülönben senki sem figyelmezteti a kispapákat tortillachipsre meg kézenállásra.
A két asszony elégedetlenül tekintett rá. Nyilvánvalóan lemaradt valamiről.
– Mi az?
– Hát a tortillachips, öcsikém – csóválta a fejét rosszallóan Nell. Az a dolgod, hogy beszerezd, amit a gyermeked anyja éppen enni óhajt, bármilyen különös napszakban szottyan is rá kedve.
Jamie az emlékezetébe véste az új weboldal tervét. A tortillachips szerencsére nem okozott nehézséget. Egy pillanatra behunyta a szemét, és gondolatban átkutatta az alagsori kamraszekrényét. Lehet, hogy Nell már rá sem bírt nézni egykori kedvenc csemegéjére, de a lányok mindhárman a tortillachips barátaivá váltak, ezért bőséges készletet tartott belőle.
Nat úgy vetette rá magát a teleportált zacskóra, mint egy kamasz fiú.
– Köszi, édesem!



Ha a Modern boszorkány esetében a netező boszikról úgy gondoltátok, ez aztán XXI. századi, akkor most újabb meglepetés vár rátok! No nem kell aggódni, nem fogjuk lelőni a poénokat! Mindenesetre a Blogturné Klub újabb kalandra indul a régi ismerős boszorkányokkal, és sok új kedvenc is vár útközben, ha velünk tartasz november 2. és 10. között. 
És ha elég ügyesek vagytok, a Tiétek lehet a három Láthatatlan boszorkány példány egyike is!



11.06 Dreamworld
11.10 Kristina blogja



A Láthatatlan boszorkányban nem csak rejtőzködő képességekről, hanem rejtett jelenetésekről is olvashattok - például egy virágcsokor sokkal többet mondhat, mint gondolnád, csak tudnod kell, melyik virág miről mesél! 
Boszorkányaink a virágok nyelvének is szakértői! Mi meg csatlakozunk a rejtőzéshez! 
Ezúttal a feladatotok nem túl nehéz: minden állomáson megtaláljátok egy virág jelentését, az értékelés szövegében pedig a virág nevének betűit. Találjátok ki a virág nevét, és írjátok be az állomásnak megfelelő Rafflecopter sorokba!
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz, a nyertesek jelentkezését pedig az értesítéstől számított 72 órán belül várjuk, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

A ... jelentése az egészség.


a Rafflecopter giveaway

0 comments: