Madeline Hunter: A csendestárs

, by Kristina

Fülszöveg:
Ki hallott már olyat, hogy nő vezessen egy tekintélyes londoni aukciósházat? Pedig Emma Fairbourne-nak éppen ez a szándéka, miután egy tragikus balesetben elveszíti az apját. Természetesen nem bolond, hogy nyíltan így tegyen, és ezzel elijessze a gazdag gyűjtőket. Így hát a barátnőjével együtt kieszel egy tervet: felbérel egy jóképű és elbűvölő fiatalembert, hogy a nyilvánosság előtt képviselje az aukciósházat.

Az elképzelését siker is koronázná, ha nem avatkozna közbe Darius, Southwaite arrogáns grófja, az aukciósház résztulajdonosa, a csendestárs. A grófnak egyáltalán nem áll szándékában tovább működtetni a vállalkozást, és nyilvánvalóan azt sem engedheti, hogy a bájos Miss Fairbourne irányítsa azt. Nincs más lehetőség, az üzletet el kell adni.

Ám a makacs Emma egyetlen nőhöz sem hasonlít, akivel a gróf eddig találkozott, és nem hajlandó elfogadni a döntését. Darius ezért új fronton indít támadást. Hiszen más módon is elérheti, hogy a hölgy megadja magát, és az sokkal kellemesebb lenne mindkettejük számára...



Emma apja tulajdona volt London egyik híresebb aukciós háza, ő is értékesítette és osztályozta a művészeti cikkeket. A nemesek megbíztak tudásában és őszinteségében, rengeteg pénzt és bizalmat fektettek be az üzletébe. Emmát és bátyját Robertet, apjuk számos beszerző útjára magával vitte és átadta nekik tudását. Ám mikor Robert eltűnt egy utazás során, se Emma, se édesapjuk nem fogadták el halálának hírét. 
Édesapja halála után Emma magára maradt, nyakába szakad az aukciós ház, és hiába rendelkezik a megfelelő tudással, mely sikerre viheti, nő létére különböző módszerekhez kell folyamodnia, hogy megvigyázhassa bátyja örökségét, míg az haza nem érkezik. Ám egy minden lépben kanál csendestárs megnehezíti a dolgát. Nem várt dolgok bukkannak fel egy idő után, csempészet, kémkedés, ráadásul egy nemes is olyan ajánlattal áll elő, hogy legyen a szeretője.

Maga a történet tetszett, mert nem lerágott csont érzetét keltette. Az akkori felfogás szerint nemesember sem foglalkozhatott volna aukciósház vezetésével, nem hogy egy húszas éveiben járó nő. Mégis mindketten részt vettek az üzleti ügyekben, még ha ezzel zavarták is egymás tervét. Darius csendestársként próbálta igazgatni az üzletet, míg Emma titokban mozgatta a háttérből a szálakat. 

Emma olyan hősnő, aki bár keménynek mutatja magát, mégis beismeri mikor segítségre van szüksége. Tetszett, hogy gondolkodása racionális volt a legtöbb esetben, és könnyen kedvelhető, bár kissé zárkózott hölgy benyomását keltette. Darius pedig tipikusan az a pasi, aki után minden hölgy sóhajt, még akkor is, ha néha legszívesebben jól fenéken lehetne billenteni kissé dölyfös stílusa miatt.

Mellékszereplők közül Cassandra és Ambury karakterei érdekeltek legjobban, amikor pedig megtudtam, hogy ők ketten lesznek a sorozat következő részének főszereplői, azonnal vad vigyor került az arcomra. Cassandra botrányos múltjával és Ambury lehengerlő stílusával garantálják a szórakozást.  


Mindenből volt benne, amit szeretek a történelmi romantikus könyvekben, csak épp kevesebb mennyiségben. Volt benne izgalom, romantika, szenvedély, de mindből leginkább a könyv végére jutott a legtöbb, ezért kicsit lassabban rázódtam bele a történetbe.

A legtöbb jelenet az aukciósházra, vagy a művészetre épül a könyv első felében, amitől érdekes volt, hiszen eddig még nem volt alkalmam hasonló történethez. Persze jobban örültem volna, ha a pénzügyi dolgok és az irányítás helyett hamarabb egymásnak ugrottak volna a főszereplők. :D
De persze, így is jól szórakoztam azon, hogy hogyan próbálták egymást túlszárnyalni elmés megjegyzéseikkel. Az olyan helyzetek mindig vigyort csalnak az arcomra, mikor a két főszereplő ellenségesen viselkedik, valahogy nagyobb lesz az első csók csattanásának is a hangja. ;) 

A bejegyzésben a könyv külföldi borítóit mutatom meg nektek.

Eredeti címe: The Surrender of Miss Fairbourne
Sorozat: Fairbourne kvartett 1.
Kiadó: General Press - Megrendelés - Beleolvasó
Fordító: Melis Pálma
ISBN: 9789636438159



Madeline Hunter legújabb regényében két elszánt akarat feszül egymásnak, hogy aztán az egymás iránt érzett vágy, az egyre mélyülő érzelmek és a múlt titkainak útvesztőjében megleljék az egymáshoz vezető utat.

11.22. - Szembetűnő 
11.24. - Insane Life 
11.26. - Angelika blogja
11.30. - Kristina blogja



A csendestárs éppen az ötödik magyarul megjelent Madeline Hunter regény, hiszen korábban a napóleoni idők Angliájában játszódó Virágritkaságok sorozat négy kötetét már kiadta a General Press. 
Mostani játékunk minden állomásán egy-egy fess angol úriember nevét kell összeolvasnotok a bejegyzésekben kiemelt betűkből, majd a a rafflecopter megfelelő sorába azt a magyarul is megjelent Madeline Hunter regény címét beírnotok, melyben az adott úr volt a főhős. 
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway

0 comments: