Mia Sheridan: Leo

, by Kristina

Fülszöveg:
Evie és Leo állami gondozott gyerekként találkoztak, és barátság szövődött közöttük. Az évek alatt kapcsolatuk szerelemmé mélyült, és megfogadták, ha Evie 18 éves lesz, együtt kezdik el felnőtt életüket.
Amikor Leót váratlanul örökbe fogadják, és el kell költöznie, megígéri Evie-nek, hogy keresni fogja, és néhány éven belül visszajön érte. A lány azonban nem hall felőle.
Nyolc évvel később, történetünk idején Evie már nehéz körülményei ellenére is kialakította az életét. Van munkája. Vannak barátai. Elégedett. Ekkor egyszer csak feltűnik az életében egy férfi, aki azt állítja, hogy a lány rég eltűnt szerelme, Leo küldte, hogy kutassa fel őt. Tagadhatatlanul vibrál közöttük a levegő. De vajon megbízhat-e Evie a vonzó idegenben? Vagy lehet, hogy az titkol valamit a Leóhoz fűződő kapcsolatáról és a srác sok évvel azelőtti eltűnéséről?





Szép lassan épül fel a történet, közben folyamatosan ismerjük meg a jelen és a múlt történéseit és mindkettő a maga módján egy gyönyörű és egyben szomorú romantikus történet. Mert az mindig gyönyörű amikor két ember megtalálja egymás karjában a békét és a megértést, de ettől függetlenül szomorú, mert előtte át kellett esniük rengeteg fájdalmon, hogy a boldogságra leljenek. A lassú kezdésben az volt a jó, hogy felkészített a sok érzelmekkel teli bonyodalmakra, de persze már az első jelenet is torokszorító volt.


"Mélyen a szemembe néz, mintha olvasni tudna a gondolataimban. Merthogy természetesen tud. Talán nyitott könyv vagyok, talán a szerelem nagyítóüveget ad annak a lelkéhez, akié a szíved."


Evie és Leo nevelőotthonban töltött életével kezdődik, és már ezzel kezdi érezni az olvasó, hogy rengeteg érzelem fog még a felszínre bukkanni az elkövetkező fejezetekben.

A könyvet akár két részre is lehetne osztani, az egyik része a lassú, érzelmes és meghitt, míg a másik a fájdalmas, bonyodalmakkal és döbbenettel, már-már valótlan fordulatokkal teleszórt történetrész. És a karakterek is ugyan úgy, mintha több személyiséggel rendelkeztek volna, egyik pillanatról a másikra racionálisból megmagyarázhatatlan viselkedéssel sokkoltak.

"Én úgy gondolom, hogy a legjobbnak lenni kilencvenöt százalékban önbizalom kérdése. Hiába sejted, hiába reméled,hogy te vagy a legjobb, ha nincs merszed nagy betűkkel hirdetni magadról és nem engeded, hogy a többiek teszteljenek - ha mernek -, akkor valószínűleg mégse te vagy a legjobb. Annak aki istenigazából hisz magában, ki tudna ellenállni?"

A karakterek sokszínűek, rejtélyesek és kiismerhetetlenek az elején. Annak ellenére, hogy rövid kis könyvnek tűnik, annyi minden történik benne, hogy ezt nem is lehet érzékelni, a cselekmény sűrű, szenvedélyes és mindig ad valami meglepőt.

"– Meg foglak csókolni, Evie, és attól a pillanattól az enyém vagy. Nem érdekel, hány kilométer választ el minket egymástól. Hozzám tartozol, és én várni fogok rád. És azt akarom, hogy te is várj. Ígérd meg, hogy senkinek nem hagyod, hogy hozzád érjen! Ígérd meg, hogy megőrzöd magadat nekem!"


Előre elnézést kérek, amiért nem hozok fel pontos példákat, de nem szeretném lelőni egyik poént sem, mert az a könyv aztán tele van fordulatokkal. 

Miután végeztem a könyvvel, már megértem, hogy miért akkora a rajongótábora az írónőnek. Egyszerre szívszorító és gyönyörű romantikus történetet írt, és kellett pár nap, hogy feldolgozzam a könyvet. Nem egy könnyű történet Mia Sheridan regénye.


Olasz borító
Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem tetszett, mert egy szuszra kiolvastam, valami megragadott benne, ami miatt vonzott az egész. De sajnos több megoldás sem tetszett, főleg ahogy az írónő alakította a történetet, és ebbe a legzavaróbb a szereplők viselkedése volt. Valamiért nem éreztem természetesnek, hogy olyan dolgokat mondtak és tettek, amiket a való életben épeszű ember nem fogad el és nem dolgoz fel ilyen gyorsan. De, és itt van ezzel a történettel kapcsolatban az a rengeteg DE. Mert amennyire nem tetszett néha és valamit a falhoz vágtam volna, annyiszor jött valami a történetben, amivel pedig azonnal meglágyította a szívem. 

Összességében tetszett az egész, persze a kevesebb néha több, de ennél a könyvnél az a plusz, hogy ahogy halad a történet úgy válik minden egyszerre sokká, és az olvasó a könyv végeztével úgy érzi, hogy áthajtott rajta egy gyorsvonat, méghozzá kétszer. De az utolsó jelenet, vagyis az Utóhang mindenkit el fog varázsolni, ráadásul nem függővéges. :)





Kiadó: Könyvmolyképző
Műfaj: new adult
Sorozat: A szerelem csillagjegyében 1.
Elit megjelenés: 2015. 11. 24.
Várható megjelenés: 2015. 02. 04.






Napokon belül megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál egy sokak által várt történet, Mia Sheridan: Leo című regénye. A Blogturné Klub nyolc bloggere veszt részt ennek a gyönyörű, romantikus regénynek a turnéján, aminek érdemes követni az állomásait, mert játékunk helyes megfejtői között három példányt sorsolunk ki a kiadó felajánlásában.

11.15 Dreamworld
11.17 Deszy könyvajánlója
11.19 Kristina blogja
11.21 Angelika blogja
11.23 MFKata gondolatai
11.25 Kelly és Lupi olvas
11.27 Media Addict
11.29 CBooks


Evie szereti változatosan sminkelni magát, ez adta az ötletet a játékunkhoz. 
Minden állomáson láthattok egy-egy képet, amely bizonyos típusú sminket mutat. A kiemelt betűk összeolvasásával megfejthetitek a smink típusát.
Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levelünkre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!



a Rafflecopter giveaway

0 comments: