Jessica Park: Lélegezz velem

, by Kristina

Fülszöveg:
Szülei halála után Blythe McGuire-t magával rántja a gyász, alig tud a felszínen maradni, miközben a Matthews Egyetemen az utolsó évén igyekszik átvergődni. Aztán egy véletlen találkozás mindent megváltoztat: tagadhatatlan vonzalom ébred benne a sötét hajú végzős, Chris Shepherd iránt, akinek a múltja talán még sajátjánál is bonyolultabb. Ahogy a kapcsolatuk elmélyül, Chris magához téríti a lányt a bódulatból, ami azóta fojtogatja, hogy egy tűzeset megfosztotta a fél családjától. Blythe gyógyulni kezd, lassan meg is szereti a fiút, aki segít neki új utakat találni a gyönyörhöz és önmaga felfedezéséhez. Ám miután Blythe nyugodtabb vizekre evez, rádöbben, hogy Christ még mindig nyomasztja családjának fájdalmas múltja. A sötét örvények a mélybe húzzák a fiút, és talán Blythe az egyetlen, aki megóvhatja a vízbe fúlástól.






"Szüntelenül azért küzdök, hogy a felszín közelében maradjak. Épp csak annyi a levegőm, hogy ne merüljek végleg víz alá, de ahhoz nem elég, hogy boldoguljak."

Blythe lassan kezd lecsúszni a lejtőn, küzd a depresszióval, az alkoholban kezdi keresni a megoldást, az utolsó pillanatban viharzik az életébe Sabin, és vele együtt annak testvérei, akik mind fontos szerepet fognak játszani a lány a életében, és fordítva. Chris legidősebb testvérként felelősségteljes tudattal irányítja a húgát és két öccsét, de ahogy múlnak a hetek, Blythe is egyre jobban beférkőzik a szívébe, hiába próbál küzdeni ellene. Két megtört lélek próbál segíteni egymáson, olykor előrelépéssel, de néha nagyobb károkat is okozva a pajzson, amit érzelmeik védelmében építettek ki. 

"– Tiéd az itt és most – (...) – Tiéd a jövő. Bánj el a múlttal, hogy ne kelljen többé hátrafelé nézned. Ez csak fájdalom."

Gyönyörű történet ez olyan fiatalokról, akik sok megpróbáltatáson estek át, és saját erejükből, valamint egymás támogatásából próbálnak egyik napról a másikra a felszín felett maradni. A cselekmény lendületes a karakterek miatt, mégis maga a történet lassan épül fel, a románc Blythe és Chris között fokozatosan alakul ki. Minden szereplő hozzáad valami különleges élményt, hangulatot a történethez, amitől nem lesz egyhangú a regény. Néha megdöbbent, szomorkássá válik, vagy épp túl drámai lesz, majd egyik pillanatról a másikra felcsap a szenvedély, az apróbb romantikus jelenetek, pedig gyönyörűvé varázsolják.

"Ez a szerelem várni fog a sorára. Kénytelen."

A Lélegezz velem több megtört karaktert szerepeltet, így a drámai hangulatok sem állnak távol tőle, sőt néha csak pislogtam, hogy ezt tényleg megtörténik benne? Nem csupán móka és kacagás a történet, szomorú, sőt szívszorító jeleneteken keresztül vezet az út a szereplők boldogságához. Mindeközben barátságok, szerelmek bontakoznak ki, amelyek reménnyel és sok-sok mosoly teli pillanattal lágyítják meg az olvasók szívét.



Gyönyörű történetet írt ismét Park, amely elgondolkodtat, rajongásra késztet, vad mosolyokat csal az arcodra, vagy épp apró könnyeket a szemedbe. Imádtam minden pillanatát, mert szívhez szóló üzenetet hordoz maga a regény minden fordulata. A szereplők egyediek, gondokkal küzdenek, próbálnak boldogulni, szeretni, élvezni az apró és nagy pillanatokat egyaránt. 

Engem teljes mértékben levett a lábamról, és minden pillanatot kihasználtam a szabadidőmben, hogy olvashassam. A könyvben vannak egyaránt kiszámítható és döbbenetesen meglepő fordulatok is, amitől nekem izgalmassá vált, mert folyton volt miért és kiért izgulni. Minden new adult rajongónak ajánlom, de fel kell készülni lelkiekben a sok megpróbáltatásra, amiken a szereplők keresztül mennek, mert kihat minden az olvasó hangulatára is.

440 oldalon keresztül izgulhattam a szereplőkért, a boldogságukért, a múltjuk miatt, a jelenükért, a happy endért, most pedig nem maradt más hátra, mint hogy izgulhassak a sorozat következő részéért. Szerintem a könyv tökéletes befejezést kapott, de az újabb rész fülszövege Sabin karakterét illetően kétségeket ébreszt bennem.


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Left Drowning
Fordító: Komáromy Rudol
ISBN: 9789633993675
Elit start: 2015.12.01
Várható megjelenés: 2015.12.04



A Könyvmolyképző Kiadónál újabb sikergyanús történet jelent meg december elején Jessica Parktól, a Szeretni bolondulásig szerzőjétől. A Lélegezz velem turné keretén belül december 17. és 29. között 5 állomáson ismerkedhettek meg jobban a történettel, a szereplőkkel és nyereményjátékon is részt vehettek, ahol ha helyesen válaszoltok a feltett kérdésekre, a kiadó felajánlásával 3 személy megnyerheti a könyv egy példányát.


12.23. Media Addict
12.26. CBooks



Ismerd meg a könyv karaktereit játékon keresztül! Minden állomáson egy újabb Shepherd és McGuire testvér nevét kell beírnod a rafflecopter doboz megfelelő helyére, és ezúttal a Blogturné Klub oldalán megosztott bejegyzésben is kell majd megoldást keresnetek, kiemelt szavak, betűk formájában.
(Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő levelünkre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!)

a Rafflecopter giveaway

0 comments: