Tarryn Fisher: Zűrös vörös

, by Kristina

Fülszöveg:
Drága Olivia! 
Azt hitted, elveheted őt tőlem. Vesztettél. Most, hogy már az enyém, mindent meg fogok tenni, hogy velem maradjon. Kételkedsz bennem? Minden, amire te fented a fogadat, az enyém lett. Ja, és ha esetleg érdekel: már egyáltalán nem is gondol rád. Nem fogom elengedni őt… Soha. 

Leah 
Leah Smith végre mindent megszerzett, amit valaha is akart. Vagy mégsem? Házassága leginkább kölcsönbérletnek tűnik, mintsem élethosszig tartó elköteleződésnek, az általa felépített kép pedig a szeme láttára omlik össze. Új szerepében és a titkokkal teli múltjának terhével el kell döntenie, meddig hajlandó elmenni az ellopott kincsek megtartásáért.






Nem szoktam spoileres bejegyzéseket írni, de ennél a könyvnél sajnos nem bírtam elkerülni, hogy egy-két információs morzsát el ne áruljak.


Caleb


Olivia, Caleb, Leah szerelmi háromszög rajongói újabb bonyodalmaknak és szereplőknek néznek elébe a folytatásban. Míg az első rész Oliviáról szólt, most a mindenki szerint az igaz szerelmesek közé tolakodó hazug vörös kerül főszerepbe.
Leah életet ad kislányának, de az anyai érzések messze elkerülik, csak az lebeg szeme előtt, hogy egy újabb nővel kell osztoznia és versengenie férje figyelméért. A könyv egy igazi érzelmi káosz. Pont, mint maga Leah. Az első könyvet olvasva azt gondoltam, hogy ez a nő érzelmileg instabil és önimádó. Nem is tévedtem sokat, csak társult még hozzá a sekélyes és önsajnáló viselkedése. Mindenkit irányítani akar, vagy érzelmi zsarolással, vagy hazugságokkal, na igen, vagy épp az igazság elhallgatásával. Lássuk be, Oscar-díjas alakításoknak lehetünk szemtanúi a részéről. Egy dolog viszont kifejezzen zavart, méghozzá az alkohol. Ettől minden átment depresszióból felelőtlenségbe...



Leah
Most biztosan sok olvasóban felmerült a kérdés, hogy ha ennyire nem sikerült megkedvelnem a főhősnőt, akkor miért és hogyan sikerült a könyvre 4,5 csillagot adnom. Mert a sekélyes és már-már egészségtelen hajlamokkal rendelkező nő is a történet része. Kell ahhoz, hogy az olvasó minden szögletét és kis titkát megismerje ennek a bonyolult szerelmi sokszögnek. És igen, a gonoszság is lehet izgalmas és szórakoztató. Újat, friss hangulatot csempészett az olvasási élményeimbe.

Minden karakter közül Leah csapott be a legjobban, rengeteg olyan pillanat volt, amikor megvolt neki a lehetőség, hogy jobb legyen, ő mégsem tudta megtagadni természetét. Azt mégsem tagadhatom, hogy igen is sokat változik ebben a részben, és néha megcsillogtatta kedves, törődő oldalát is.


Olivia
Zseniálisan felépített folytatása az előző résznek. Egy sekélyes, önimádó, gonosz nő a könyv főszereplője, aki minden alkalmat kihasznál, hogy ő legyen a jobb, ő legyen a kedvenc, a tökéletes, és így tovább. Merőben más volt, mint amit olvasni szoktam. Az erős, lelkileg kitartó női karaktereket szoktam kedvelni, és bár Leah egyik sem ezek közül, mégis többször megcsillant a remény, hogy képes ő is ezekre. 

Aki romantikus történetre vágyakozik, az messze kerülje el ezt a könyvet, mindaddig, míg meg nem jelenik a harmadik rész is, vagyis Caleb története, mert szerintem azzal együtt alakul majd egy igazi kerek egész történetté, mikor már mindhárom karakter történetét megismerjük.

Különálló regényként semmi pénzért nem ajánlanám, fontos az első rész ismerete, és ezt nem a történet miatt mondom, mert annak fontosabb pillanatait, e könyv szempontjából Leah is újra előadja, csak éppen úgy, ahogy azt ő átélte. Nem az első rész újramesélése, csak a folytatást megszakítva egy-egy jelenet erejéig a nő is elmeséli azokat a jeleneteket, amik a karaktere szempontjából fontosabbak voltak a Kihasznált alkalomban.

Ajánlom azoknak, akik valami újat keresnek. Az írónő Szeress, ha hazudok is sorozata sok meglepetést tartogat a romantikus történetek kedvelők körében, csak épp habos-babos történet helyett, kissé zordabb, komplikáltabb kapcsolatok kialakulásának és szétbomálásának lehetünk szemtanúi.

Kiadó: Könyvmolyképző
Eredi cím: Dirty Red
Sorozat: Szeress, ha hazudok is 2. része
ISBN: 9789633994672 
Oldalak:294 oldal
Fordította: Sándor Alexandra Valéria




A Könyvmolyképző Kiadóál megjelent a Szeress, ha hazudok is trilógia második része a Zűrös vörös. Újabb turnéra indulnak a Blogturné Klub tagjai, értékelésekkel, extrákkal, játékkal.

01.07. Dreamworld





Az írók nagyon szeretik a főszereplőiket vörös hajjal ábrázolni és ez alól Leah Smith sem kivétel. Arra gondoltunk, hogy keressünk még pár hasonló híres vörös hajú szereplőt a könyvekben!
Minden állomáson találtok egy idézetet, ami alapján ki kell találnotok, hogy kinek van vörös haja. 
A Rafflecopter megfelelő soraiba egy-egy nevet várunk, és ha helyesen válaszoltatok, akkor részt vesztek a sorsoláson, ahol melynek díja a Könyvmolyképző által felajánlott Tarryn Fisher: Zűrös vörös c. könyv.

Játékra fel!

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

"Lucifer tökeire, Cicuska, nehogy már megint… Jaj, jaj. Feszengve próbáltam eltakarni Tony maradványait. Nem mintha ettől kevésbé lett volna halott.
– Le akart szúrni! – védekeztem. – Nézd, mi van a kezében!
Ehelyett Bones mögém nézett. –És ő?
– Rám ugrott – feleltem szégyenlősen. Bones rám meredt.– Te nem nő vagy – jelentette ki végül. – Hanem a Zord Kaszás vörös hajzattal!"


0 comments: