Clélie Avit - Itt vagyok

, by Kristina

Fülszöveg:


Elsa nem érez hideget, szomjúságot, éhséget. Egy hegymászó baleset után kómába zuhanva, hónapok óta érzéketlenül fekszik egy kórházi ágyon. Illetve nem teljesen érzéketlenül.

Hall.

Csak ezt senki sem tudja.

Thibault az édesanyját kíséri be a kórházba az öccséhez,

ő viszont nem hajlandó bemenni hozzá. Neheztel rá a halálos balesete miatt, amit okozott. A kórházban bolyongva véletlenül Elsa szobájába téved. Ahová ettől kezdve rendszeresen visszatér...




Olasz borító
Elsa a 29 éves alpinista, aki kedvenc időtöltése közben szenved súlyos balesetet, lavina temeti a hó fogságába, a fejsérülés végül hónapokra saját elméjébe zárja egy magányos kórházi kórteremben. Pár héttel a balesete után felébred, ám csak a hallása működik, nem képes irányítania izmait, végtagjait, még a légzését is gépek segítik. Magányos órái azzal telnek, hogy a zsúfolt kórházi folyosó zajait hallgatja, a látogatókat várja. Mígnem hónapokkal "ébredése" után legnagyobb meglepetésére egy idegen téved a szobájába, aki végül az elveszett remény szikráját pattintja ki a nőben. Hinni kezd, érezni, küzdőszelleme harcra lobban.

Thibault egy ritka kincs. Nem állítom, hogy tökéletes férfi, mégis képes szapora szívverésre bírni  egy olyan szívet, amely lassan a feladásra van kényszerítve. Apró gyengéd érintése, akarata és kitartása képes elérni a lehetetlent és mindeközben szerelem szövődik két idegen között.
Thibault a szörnyű valóság elől menekül egy rosszul választott ajtó mögé, ahol végül a jövőjét látja meg. Ám semmi sem tündérmese, mindenért árat kell fizetni...


Dán borító
Gyönyörű, olykor szívbemarkoló, reménnyel és ugyanakkor kétségbeeséssel telt szerelmi történet. Két ember találkozásáról szól a regény, akik úgy lesznek szerelmesek, hogy soha még csak szót sem váltottak egymással.


Nem lepődöm meg, hogy a történet meghozta egy elsőkönyves szerzőnek a sikert. Egyedi történet, bonyodalmaktól nem mentes, olykor csavaros cselekményszálak teszik izgalmassá, míg a szereplők egyedisége kiemelkedő, sőt az örök szerelem témájának is új megvilágítást ad.

Sokáig nem is figyeltem fel erre a történetre, aztán valahogy összeértek a szálak, és pont akkor jött velem szembe a fülszöveg, amikor a klinikán, ahol dolgozom, egy fiatal lány feküdt Elsáéhoz hasonló állapotban. Mindig is abban hittem, hogy attól, hogy valaki kómában van, igen is hall, talán érez, vagy valamilyen módon érzi, hogy nincs egyedül a harcban, ha tudatjuk velük, egy érintéssel, akár kedves szavakkal, hogy ott vagyunk. Semmi sem garancia, sokan nem emlékeznek semmire miután felébrednek, de az biztos, hogy nagyobb esélye van mindenkinek, ha okot biztosítunk nekik a küzdelemhez. Tudom, hogy hosszú út vezet a teljes gyógyulásig, de mindig könnyebb, ha az ember mellett van egy biztos pont, akibe kapaszkodhat, aki várja a következő lépésnél. 

A könyvnek rengeteg mondanivalója van, ahányan vagyunk, annyi féle módon fogjuk leszűrni. Nem egy nyálas romantikus történet, inkább mondanám tipikus francia drámának, amit még én is élveztem minden fejezeten keresztül. 
Nagyon egyedi volt, hogy fejezetenként váltottunk szemszöget, így mindkét szereplő fejébe beleláthattunk és megfigyelhettük, hogy mennyire egymáshoz illő e két lélek.  


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Je suis la
Fordító: Burján Monika
ISBN: 9789633990933
Országos megjelenés: 2015.11.24



Clélie Avit regénye már a megjelenése előtt világsiker lett, annyi kiadó akarta egyszerre megszerezni a kiadás jogait. Azóta már a filmadaptációs jogok is elkeltek. A történet egyik főhőse Elsa, a kómában fekvő lány, aki tehetetlensége ellenére mindent hall, a másik főhős Thibault, aki egy nap betéved Elsa szobájába...

Tarts velünk a blogturnén, ismerd meg a regényt, és a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából 1 példányt nyerhetsz is!



02.01. - Media-Addict.hu
02.04. - Szembetűnő
02.07. - Kristina blogja


A könyv hősnője, Elsa imádja a hegymászást, a balesete is éppen akkor történt, amikor eme hobbijának élt. A mostani játék során a regény helyszínének, Franciaországnak a legismertebb hegyeit kell felismernetek a kép, és az infók alapján. A megoldást a Rafflecopter doboz megfelelő sorába várjuk.
A játék során 1 példányt sorsolunk ki a regényből. A győztesnek 72 órája van válaszolni a levélre, különben sajnos újra kell sorsolnunk. A könyvet a kiadó postázza, és sajnos csak Magyarország területén belül.

Feladvány:

Az Alpok egy hegylánca, amely Olaszország és Franciaország területén helyezkedik el. Az érintett régiók: Olaszországban Piemont, Franciaországban az Hautes-Alpes, az Alpes-de-Haute-Provence és a Savoie.



0 comments: