Samantha Young: Mély víz

, by Kristina

Fülszöveg:
Maradj fiatal! Élj veszélyesen! Szeress szenvedéllyel!

Charley Redford csak egy hétköznapi lány volt, amíg Jake Caplin meg nem jelent otthonában, az indianai kisvárosban, és meg nem győzte róla, hogy rendkívüli teremtés. Jake szinte már az első napon a mélyvízbe dobta Charley-t, és megígérte a lánynak, hogy kitart mellette. Ám később tragikus baleset árnyékolta be Jake életét, és a fiú gyorsan kievickélt a partra, magára hagyva Charley-t.

Négy év telt el azóta, és a lány végre úgy érzi, sikerült továbblépnie. Aztán Edinburghba utazik, hogy ott folytassa tanulmányait, és egy partin merő véletlenségből éppen Jake Caplinbe meg az új barátnőjébe botlik. A jó útra tért rosszfiú Charley bocsánatáért esedezik, aki ezek után egyre több időt tölt egykori szerelmével. Charley fegyverszünetet köt, és végül ráébred: egyre szorosabb barátság fűzi a fiúhoz.

Ahogy ők ketten közelebb kerülnek egymáshoz, újra fellángol közöttük a régi szenvedély, ami komoly fenyegetést jelent az életükre és a kapcsolataikra. Amikor a féltékenység és a vágy felüti pusztító fejét, Charley és Jake még maguknak is nehezen ismerik be, mit jelentenek egymás számára.

De ha sikerül is úrrá lenniük a helyzeten, semmi sem garantálja, hogy Charley még egyszer hagyja magát visszarángatni a mélyvízbe.




Jake és Charley kapcsolatának alakulását két idővonalon keresztül követhetjük nyomon, az egyik a négy évvel ezelőtti első találkozáskor kialakult kapcsolatot meséli, a másik pedig már Skóciában, az újratalálkozáskor kezdődő kapcsolatukat. Végig jelen volt egy alapfeszültség, amit eddig még nem éreztem egyetlen Samantha Young könyvben sem, ettől lett érdekes, hogy kicsit eltér a többitől.

Charley 16 évesen megismerte élete első szerelmét, Jake volt az új fiú a városban, de már az első pillantásnál pislákolni kezdtek az érzelmek. Barátkoztak, majd az érzelmek egyre komolyabbak lettek, mígnem elragadta őket a szenvedély. :) A románc nem úgy végződött, ahogy szerették volna, egy-két fájó emlék maradt a múltból az elválás után. A fiú eltávolodik, mély sebeket hagyva a lány szívében. Charley nagyon meglepődik, amikor négy évvel később egy másik országban újra szembe találja magát Jake Caplin-nel. 

A párhuzamosan haladó két történet miatt egyszerre több dologgal kell megbirkóznia az olvasónak, hiába Jake és Charley a szereplője mindkét eseménynek, a két karakter különbözik a múltban és a jelenben. Charley megtanulta, hogy óvatosabb legyen, Jake pedig próbálja kijavítani a múltban okozott sérüléseket. Csakhogy a bonyodalmak kissé megnehezítik mindkettejük dolgát.

Charley kemény, olykor mégis kissé labilis, jószívű karakter, egyedi humorérzékkel és kedvességgel. Nehéz volt látni a rosszabb pillanatait, de annál felemelőbb volt a mosolygós, boldog jeleneteknél. Jake számomra egy igazi nagy kérdőjel, most sem tudom eldönteni, hogy keményen, vagy még keményebben verném a fejét a falba, ha igazi hús vér ember volna. Kedveltem én, szó se róla, de néha kissé túl sok bonyodalmat okoztak ketten együtt.  

Próbálnak újra barátkozni, nem feleleveníteni a múlt érzelmeit, de egy biztos kapcsolatot kialakítani a közös barátok miatt is. De természetesen ez eleve bukott ötlet, hiszen az érzelmek lassan, de fokozatosan a felszínre törnek. Rengeteg megbocsájtás, őszinteség vár a két szereplőre, nekünk pedig türelem, hogy végig tudjuk követni a nekik szánt sorsot.


Nem lett jobb a történet egyik Dublin Streetes résznél sem, de mutatott újat, érdekeset. Érdekes volt, mély érzelmek tomboltak, bonyodalmak kuszálták meg a szereplők lelki világát, de hát nem is várhat mást az olvasó Young írónő tollából. Többször éreztem, hogy le kellene tenni, aztán mégis jöttek mosolygós, izgalmas jeleneteket amikor nem tudtam elszakítani a tekintetem a betűkről. :D

Rengeteg karakter jelenik meg ebben a könyvben, akiről szeretnék olvasni külön-külön is, persze csak azután, hogy ennek a két díszpéldánynak a története befejeződött. :) Minden szereplő ad hozzá a történethez, aminek köszönhetően nem csak a szerelmi, de a baráti kapcsolatok is fontos momentumokat képeznek a szereplők életében. 

Kap egy szép befejezést a könyv, de messze nincs még vége Charley és Jake történetének, hiszen a második rész is róluk szól. Igaz, jobban örültem volna, ha nem bonyolódik tovább az életük, és inkább Beck történetét ismerem meg, de talán még tartogat meglepetéseket a jövő...

Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti cím: Into the Deep
Fordította: Molnár Edit
Sorozat: Into the Deep 1. része
Megjelenés: 2016. 04.21.


A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg Samantha Young legújabb könyve, az Into the Deep - Mély víz. Charlie és Jake szerelme lángolt, ám sajnos véget ért. Véletlen folytán ismét találkoznak, vajon fel tud lángolni ismét a régi szerelem?Mostani turnéban hét blogger teszi közzé bejegyzéseit, néhány újabb információval kiegészítve. Mi több, ha játszotok, tiétek lehet a könyv egyik példánya!



04.16 Kristina blogja
04.24 CBooks
04.29 Dreamworld




A Mély víz jelentős része Edinburgh-i Egyetemen játszódik, ahol nagyon sok híres ember végzett, tanított. Mostani játékban az egyetemen végzett, tanított híres embereket kell megtalálnotok leírások alapján. Mindegyik kiemelkedő irodalom, tudomány esetleg építészeti téren.

A helyesen válaszolók között három darab példány kerül kisorsolásra.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk. 


Híres építész, akinek nevéhez fűződik még a mai napig Londonban látogatható St. James's Square, Portman Square és egyik tervezője volt az edingburgh-i egyetemnek.




a Rafflecopter giveaway

0 comments: