Kim Holden: Bright Side

, by Kristina

Fülszöveg:
Titkok. Mindenkinek van egy.
Némelyik nagyobb, mint a másik.
És amikor a titkokra fény derül…
Némelyik meggyógyít…
Míg más elpusztít.

Kate Sedgwick élete minden, csak nem átlagos. Megrázó veszteségeken és tragédiákon ment keresztül, mégis sikerült megőriznie az optimizmusát, és továbbra is mindenben a szépet keresi (elvégre megvan az oka, miért szólítja Bright Side-nak a legjobb barátja, Gus). Kate erős akaratú, vicces, okos és rendkívül tehetséges zenész. Aki soha nem hitt a szerelemben. Ezért, amikor elhagyja San Diegót, hogy egy kisvárosi főiskolán folytassa tanulmányait Minnesotában, egyáltalán nem számít arra, hogy beleszeret Keller Banksbe. Mindkettejükben fellángolnak az érzelmek.

Mindketten harcolnak ellene.
Mindketten titkolnak valamit.
És amikor a titkokra fény derül…
Némelyik meggyógyít…
Míg más elpusztít.


Kim Holden írónőtől eddig nem olvastam, de nagyon nagy pozitív meglepetést okozott. Írási stílusa elragadó, a történet gördülékeny, az érzelmek teljes mértékben átérezhetőek és a gondolatok, bölcsességek érthetőek, és egyik pillanatban nevetsz, majd ledöbbensz és garantálom, hogy sírni is fogsz.
Azt előre elárulom, hogy a könyv gyönyörűen és sírosan romantikus, dráma.
Általában nagy lelkierőre van szükségem az ilyen könyvekhez, de évente egy-két hasonló történetre szükségem van, hogy lelkileg feltöltődjek, és ugyan akkor kicsit le is eresszek. A karakterek csodálatos módon vetítették le, hogy bizonyos nehéz helyzeteket is el lehet fogadni, az élet apró örömeinek is lehet ujjongva örülni.
Reális képet alkot bizonyos dolgokról, ugyan akkor hihetetlenül meglepő megoldásokkal rukkol elő az írónő.


Adva van egy csodálatos történet, egy hihetetlenül nagy és bámulatos lelkierővel megáldott karakter csapat, valamint egy szépen levezetett cselekményszál. 
Nagy szerepe jut a kávénak, a zenének és a szerelemnek a történetben, amely pontok különösen fontos szerepet töltenek be az én életemben is, így nagyon könnyen azonosultam a szereplőkkel.

Kate azon hősnők közé tartozik, akire mindenki felnéz, és akire mindenki hasonlítani akar. Egy igazán tiszta és gyönyörködtetően szeretetre méltó teremtés, aki még egy borús napon is meglátja a napsugarat a vastag felhőréteg felett is. Az örök nyári napsütésben tündöklő Kaliforniából költözik Minnesotába. Tragikus múlton van túl, elvesztett szeretteit gyászolja, mégis teljes mértékben kiélvez minden egyes újabb napot. Vicces, de ami nagyon megfogott benne, hogy hihetetlenül egyedi és önmagát adja lapról-lapra. Nem próbál megváltozni mások kedvéért, amennyire okos, annyira naívan is hisz mások jóságában. Inspiráló az, ahogyan a boldogság sugárzik belőle.

Két nagyon fontos karaktert emelnék ki külön, akik igazán különleges szerepet kapnak Kata történetében, az egyikük Gus, Kate legjobb barátja, akivel szinte tökéletes kapcsolatuk van gyermekkoruk óta. És az új srác, akivel első pillantásnál fellobban a szerelem szikrája, és egy ilyen elemi érzelem ellene nem sokáig küzdhet egyikük sem.

A könyvben rengeteg más csodás mellékszereplő tűnik fel, hiszen azon történetek egyike, ahol a negatív karaktereknek nem igazán van helye. A sok pozitív üzenet, vicces, nevetős jelenet teljesen felpezsdíti az olvasót. Briliáns, ahogyan játszik az érzelmekkel Kim Holden.

Az élet nehéz, néha nem árt, ha ilyen könyvek segítenek nekünk abban, hogy máshogy lássuk a dolgokat. Kell, hogy néha rámutassanak az apró örömök fontosságára, az emberi kapcsolatok gondozására, vagy csak egyszerűen arra, hogy rávilágítsanak arra a mának élni kell, mert nem tudhatjuk eljön e a holnap.

Kiadó: WOW
Fordította: Bótyik Bettina Zora
Oldal: 360
Megjelenés: 2016.06.09.


A WOW Kiadó jelenteti meg a Könyvhétre Kim Holden: Bright Side című regényét, amit már nagyon várnak a new adult műfaj magyar rajongói. Ez a könyv garantáltan szívfacsaró, nincs olyan olvasó, akire ne lenne hatással Kate Sedgwick azaz Bright Side története. Kövessétek végig a nyolc állomásos turnénkat, a bloggereink véleményei mellett sok érdekességet is találtok, valamint nyereményjátékunkon megnyerhetitek a WOW Kiadó által felajánlott példány egyikét.



06.09 Dreamworld
06.10 CBooks
06.12 Kristina blogja



Sokunk kedvencei közé tartoznak a menő rockbandák frontemberei, a történetben Gus testesíti meg ezt a karaktert, hozzájuk kötődik a játékunk is. A képek alapján fel kell ismernetek a bandákat, a nevüket be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Tehát nem az énekesek, frontemberek nevét várjuk, hanem az együttesek nevét! Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz. A nyertesek jelentkezését 72 órán belül várjuk az értesítő e-mail elküldésétől számítva. Sok szerencsét a játékhoz!






0 comments: