Kresley Cole: Vámpírbosszú

, by Kristina

Fülszöveg:
Kresley Cole, a New York Times első számú sikerkönyv-szerzője ezzel az izgalmas történettel folyatja sziporkázó Halhatatlanok alkonyat után-sorozatát, amelyben a Szövetség titkait leplezi le... 

MINDENKI FÉL AZ ŐSELLENSÉGTŐL... 

A Szövetség legkegyetlenebb vámpírja, a csillapíthatatlan bosszú hajtotta Lothaire eltökélte, hogy megszerzi a Horda koronáját, mégpedig úgy, hogy új, bájos foglya, Elizabeth Peirce lelkét ajánlja fel. Azonban a fiatal halandó lány hamarosan mindennél erősebb csáberővel kezd hatni rá... 

HALÁLOS ERŐ ÉBREDEZIK A LÁNYBAN.... 

Ellie Peirce élete maga volt a pokol - már azelőtt is, hogy egy gonosz halhatatlan elrabolta őt. Bár Lothaire fel akarja áldozni a lányt, mégis vágyakozik az érintése után, és szexuális gyönyörökkel halmozza el. Hogy megmentse saját lelkét, Ellie feláldozza a testét, de megfogadja, hogy megvédi a szívét. 

AMIKOR MEGTÖRIK A TÖBB ÉVSZÁZADOS, JEGES KÖZÖNY...

Lothaire-nek egyetlen hónap alatt kell döntenie az ezer éves vérbosszú és ellenállhatatlan foglya között. Vajon összeroskad múltja súlya alatt... vagy mindent kockára tesz, hogy Ellie-vel közös jövője lehessen?


Hálás köszönetem küldöm az Athenaeum Kiadónak, amiért lehetőséget adott arra, hogy a Halhatatlanok alkonyat után sorozat folytatásai is a magyar könyvesboltok és olvasók polcaira kerülhet. Ward és Kenyon vámpírjai mellett, Cole az, akinek a paranormális lényeit mindörökre  szívembe zártam, és minden egyes új részt ugyan olyan lelkesedéssel várok, mint egy kisgyerek a karácsonyt.

Cole képzeletbeli világa nem csak izgalmas, romantikus, de sokszínű és rengeteg olyan lényt foglal magába, akik gyönyörűek, veszélyesek és példamutatóan elszántak. A Halhatatlanok alkonyat után 12. részében végre megismerjük Lothaire lelki társát. Vámpírok, valkűrök, démonok, a szövetség megannyi lénye ezúttal is megmutatja magát és veszélyes kalandokba sodorja a főhősöket. 

El ne árulja senki Lothaire-nek, de nekem a kedvenceim akkor is a valkűrök maradnak, hiába babonázott meg ez a morcos és pökhendi  dák vámpír.  Csak halkan megsúgom, hogy egyedülálló olvasmányként is olvasható, DE azt garantálom, hogy sokkal nagyobb élményt nyújt azoknak, akik ismerik az előző részeket.

Kicsit meglepődtem, mikor már az elején belecsöppentem egy véres és rémisztő jelenet közepébe. És te jó ég, mennyire imádtam, hogy azonnal az események sűrűjében találtam magam. Időm sem volt pislogni, olyan gyorsan akartam olvasni, hogy gyorsan felzárkózzam a több évnyi kimaradás miatt. Régen volt a kezemben Cole könyv, de ezt szinte csak az elején hiányoltam, mert annyira emlékezetes mindegyik karakter, aki már szerepelt korábban, hogy nagyon könnyű rájuk emlékezni és felvenni a fonalat.



Ellie és Lothaire nem is lehetnének különbözőbbek, és talán pont ez adta a különleges eszenciát ahhoz, hogy egy újabb remek történet született az írónő tollából. A férfi pökhendi, nagyhatalmú, évszázadok alatt felépített veszélyes hírnévvel rendelkező vámpír, aki királyi babérokra tör. Mindenre képes  célja elérése érdekében, csak épp azt a számítást nem kalkulálta bele, hogy a sors néha kibabrálhat vele is és nem látja meg azt, ami a szeme előtt van. Kapaszkodjatok meg, mert bizony nem más, mint egy embert szemelt ki neki a sors.

Ellie kedves, szegény családban nevelkedett, de szerető családot és rokonságot tudhat maga mellett. Ezt a harcot most mégis egyedül kell megküzdenie, mert megszállta a testét Saroya, aki a halál és vér istennője volt egykor, míg meg nem átkozták és arra nem kényszerítették, hogy mások testében éljen tovább. Csakhogy Ellie lelke mérhetetlenül erős ahhoz képest, hogy egy egyszerű emberi halandó, így elég sokszor képes visszanyerni teste felett az irányítást. 

Lothaire-nek megjósolták, hogy ki lesz az arája, akinek segítéségével megszerzi majd a megérdemelt királyi trónt. Ám az igazán megnehezíti a dolgát, hogy egy testben két lélek lakozik és mindenekelőtt ezt a problémát kell orvosolnia miközben Ellie és Saroya is megnehezítik a dolgát.
Rengeteg makacsság Lothaire és Ellie oldaláról is nagyon szórakoztató volt, nem tehetek róla, hogy a gyengém, amikor a főszereplők nehezebben jönnek ki és küzdenek egymással, nem ijedek meg egymástól. 

Rengeteg korábbi szereplő tűnik fel, Nix is megmutatkozik és a többi valkűr, akik hűen adták magukat bolondos és csajos természetükkel.

A könyv 460 oldalnyi tömény élvezet és szórakozás! :)

Oldalszám: 480 
Várható megjelenés: 2016. június 03. 
Fordította: Márton Andrea



Az Athenaenum kiadó jóvoltából megjelenik az itthon is Kresley Cole közkedvelt, Halhatatlanok alkonyat után 12. kötete. 
Lothaire az ősellenség, egyik legkegyetlenebb vámpír hírében áll, erre megjelenik egy emberi nő, aki úgy tűnik, keresztülhúzza bosszújának számításait. Vajon a predátor vagy a préda lesz erősebb? 




06.04 Függővég 
06.06 Kristina blogja 
06.08 Angelika blogja 
06.10 Deszy könyvajánlója 



A mostani játék szorosan kapcsolódik a könyvhöz, ám egy kis utánajárással mindent ki tudtok deríteni. Minden állomáson egy a könyvben szereplő fajhoz, eseményhez, vagy szereplőhöz köthető feladványt találtok, nektek pedig az lesz a feladatotok, hogy beírjátok Rafflecopterbe az állomáson lapuló lény, esemény, szereplő nevét. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Mai feladvány:
Halandó harcosok csapata, akik hűséget esküdtek Wódennek. Könyörtelen brutalitásukról hírhedtek. Az egyik olyan emberi rend, amelyet elismer és befogad a Szövetség. Képesek a medve lelkét és kegyetlenségét feltámasztani.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: