R. S. Grey: Scorig Wilder - Testcsel

, by Kristina

Fülszöveg:
Az olimpiai válogatóra készülő, tizenkilenc éves Kinsley Bryantnek úgy hiányzik Liam Wilder, mint púp a hátára, hiszen fontos lenne, hogy semmi ne vonja el a figyelmét a felkészülésről. Az Amerika kedvenc rosszfiújaként számon tartott Liam profi futballista, és minden megvan benne ahhoz, hogy a lányok szó nélkül ledobják magukról a textilt.

*Észbontóan jóképű – kipipálva.
*Olyan hátsó, amellyel képes összeroppantani egy parmezán sajtot (méghozzá a drágábbik fajtát) – kipipálva.
*Annyi magabiztosság, amennyivel képes lenne kiiktatni a Föld gravitációs vonzását – duplán kipipálva.

Ráadásul Kinsleynek szigorúan tilos Liamhez közelednie, aki maga a tiltott gyümölcs. Az edzője ezt világosan az értésére adta. („Próbáljatok csak meg közel kerülni Wilderhez a focipályán kívül, és olyan gyorsan repültök a csapatból, hogy időtök sem lesz megszámolni a tetoválásait!”) De Kinsley számára ettől csak még vonzóbbá válik a fiú. Sőt, mivel Kinsley már számba vette a látható helyeken lévő tetoválásokat, nem végez félmunkát, ha már belefogott. A saját szabályai szerint próbál közelebb kerülni Liamhez, aki elhatározza, hogy megismerteti a lánnyal a „csapatszellem” egy teljesen más értelmezését.


Majdnem elszalasztottam a lehetőséget, a fura cím miatt teljesen más műfajú könyvnek gondoltam, a Testcsel kifejezés egy kissé becsapott és valamiért sci-finek hittem. Persze ez miatt arra sem vettem először a fáradtságot, hogy beleolvassak a fülszövegbe. Majd egyik nap velem szembe jött az írónő egy új könyve a goodreadsen, ami kifejezetten érdekelt és kisebb nyomozgatás után falhoz vágott a tény, hogy hát egyik korábbi története meg fog jelenni magyarul, ráadásul turnéznánk is vele. Azonnal jelentkeztem rá és nagy vehemenciával neki is estem az olvasásnak. Meg is fogadtam, hogy ezentúl figyelmesebben fogom átböngészni az új megjelenéseket, és nem esek téves következtetésbe. :D Nehogy elszalasszak még több ilyen remek olvasmányt.

Imádtam, bearanyozta a napomat a történet, a sportos romantikus műfaja, a könnyed és humoros hangvétele, a karakterek egyedisége. A könyv folyamatosan változott, fejezetről fejezetre váltam rajongójává az írónőnek és karaktereinek.

Sóhajok, hangos nevetések, pirulások kísérték végig az utam azokban a percekben, amelyeket Kinsley és Liam társaságában töltöttem.
A történetben több olyan pont van, amely garantálja a sikerét, egy jól megalapozott történet, különlegesen kidolgozott cselekményszál, vicces, határozott, elhivatott és erős karakterek. A helyszín, mely érdekes abból kifolyólag is, hogy a sport, az elhivatottság és kitartás miatt, egy igen motiváló dolog, amelyről mindenki szeret olvasni, hiszen ösztönző hatású. Könnyebben kiváltja az olvasóból a szurkolót, és így gyorsabban alakul ki kötődés a karakterekkel.

Persze az előbb felsoroltakat lényegesen megkönnyíti, ha olyan szereplőket hoznak létre, mint azt R. S Grey tette.




Egy szavát sem fogom elhinni annak, aki azt állítja a könyv olvasása után, hogy egy kicsit sem olvadt el Liam-től. Én bizony pár oldal után cseppfolyós halmazállapotba kerültem, amikor csak megmutatta jobbik oldalát vad vigyor jelent meg az arcomon és folyamatosan epekedve vártam újabb megjelenéseit.

A 19 éves Kinsley elsőéves az egyetemen, de nem csak az órákon várják kihívások, hanem bizonyítania kell a focicsapatban is. Hiszen előre sztárjátékosként harangozta be a média, így nagyobb figyelmet kap, aminek személy szerint nem örül. De magabiztos, tehetségében is hisz, így már csak a csapattagoknak kell bebizonyítania tudását, valamint új barátokat kell szereznie.

Nehezebben indulnak az edzések, nem várt akadályokba ütközik a lány, hiszen nem elég, hogy már az első pillanattól szerez ellenségeket saját csapatában, még egy tiltott gyümölcsre is szert tesz a segédedző szerepében. Hiszen eleve minden izgalmasabb, amikor tiltják. Ez tagadhatatlan.

Liam és Kinsley kapcsolata folyamatosan mélyül. Barátság, vonzódás, szenvedély, szerelem, minden fontos szintet érintenek, de az elemi vonzódás, a testi vágy mindig ott lappang a felszín alatt, hiába próbálják titkolni, tagadni. Liam sok meglepetést okozott, a tetovált foci istenség, nem csak jól néz ki, de kedves, vicces és frissítően őszinte.

Szórakoztató, ahogy bizonyos helyzetekre keresik a megoldást a szereplők, és kellemes volt az élmény, ahogy a szemünk előtt cseperedik egy kis vonzalomból igazi kapcsolattá az övék. Ráadásul, mint később kiderült, az a könyv, amely felkeltette az írónő iránt az érdeklődésem, nem más, mint "folytatása" ennek, hiszen más főszereplőkkel ugyan, de mellékszereplőkként megjelenik Liam és Kinsley is.

Kiadó: Könyvmolyképző
Fordította: Mergl-Kovács Bernadett
Megjelenés: 2016.06.09.
Oldalszám: 408



Egy feltörekvő, gólya női focista és egy futballsztár, aki tiltott terep. Naná, hogy szuper történetnek ígérkezik!
A Testcsel a Könyvhétre jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, a Blogturné Klub hét bloggere június 4. és 16. között pedig elindul a lesek, gólok, fociedzéses szívatások és válogatók világában. Nem ígérjük, hogy igazi fociszakértőkként távozunk, de ettől még izgalmas kalandnak ígérkezik!

És ha ügyesen játszotok, a könyv három példányának egyikét is megnyerhetitek.



jún. 6 - Angelika blogja
jún. 8 - Insane Life
jún. 10 - Kristina blogja
jún. 12 - CBooks
jún. 14 - Media Addict
jún. 16 - Dreamworld




Nem kell aggódni, nem várunk igazi fociszakértelmet senkitől a nyereményjátékunkban. De azért egy kis kutatás nem árt! 

Minden állomáson egy sztárfocista képét és egy nemzeti lobogót találtok. Nincs is más dolgotok, mint összepárosítani a zászlókat és a sportolókat annak megfelelően, melyik nemzet válogatottját erősítik vagy erősítették. A válaszolást megkönnyítendő minden játékost megszámozunk, és minden zászló kap egy betűjelzést. Tehát ilyen válaszokat várunk majd a Rafflecopter doboz soraiban: 1 - D, 2 - F stb. 
A helyes megfejtést beküldők közül három szerencsés nyertes megnyeri a könyv 1-1 példányát. 

EXTRA PONT! Extra pontot kapja, aki megírja, a mozgó banneren mit láthatunk egy villanásra. (Szerepe lesz a könyvben!)

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



3
B












0 comments: