Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

, by Kristina

A Halstead Hall bajkeverői című sorozatból megismert Lord Devonmont sorsát követhetjük nyomon.

Pierce Waverlyt, Devonmont grófját gyermekkorában a szülei rokonok gondjaira bízták, és a férfi sosem bocsátotta meg nekik, hogy magára hagyták. Egy nap azonban levelet kap anyja társalkodónőjétől, Mrs. Camilla Stuarttól, amelyből arról értesül, hogy az édesanyja súlyos beteg. Azonnal hazatér vidéki birtokukra, hogy elbúcsúzhasson az asszonytól. Ám amikor megérkezik, meglepődöttségében a szája is tátva marad. Kiderül ugyanis, hogy az anyjának semmi baja, ő pedig beleesett Camilla körmönfont csapdájába. Az életvidám, vonzó özvegyasszony ugyanis eltökélte, hogy mindent megtesz azért, hogy kibékítse őlordságát az anyjával. A célja elérése érdekében pedig még arra is hajlandó, hogy elfogadja a férfi által felajánlott alkut, amely tisztességesnek egyáltalán nem nevezhető...

Sabrina Jeffries karácsonyi történetében a Halstead Hall bajkeverői című sorozatból megismert Lord Devonmont sorsát követhetik nyomon az olvasók a megbocsátás és a szerelem útján.



A könyvet olvasva engem is elkapott a karácsonyi hangulat, de annyira, hogy az e-bay-ről már rendeltem is karácsonyi dekorációt. :D Az biztos, hogy ez a könyv tökéletes ajándék lenne karácsonyra, hiszen az mellett, hogy a karácsonyi hangulatot kellően elő tudja hívni, kellően izgalmas és szórakoztató is, amellett hogy romantikus. Sabrina Jeffries Halstead Hall bajkeverői sorozathoz illően ez a rész is rejt újdonságot, érdekességet. Lehet olvasni önálló könyvként is, magam sem figyeltem fel arra, hogy ez a sorozat folytatása. Persze miután kiderült, csak még nagyobb örömmel olvastam tovább. 

Pierce karakterét nem ismertem fel, amíg fel nem tűntek a regényben a Halstead Hall sorozat más szereplői, addig teljesen lekötötte a figyelmem, hogy milyen módon próbálja elcsábítani anyja társalkodónőjét. Pierce már szerepelt korábban a sorozatban, szánom és bánom is, hogy ezt elfelejtettem, mert úgy még nagyobb igyekezettel kezdtem volna olvasni a regényt. Nem is tudom, hogy milyen szavakkal illessem, de az biztos, hogy mielőtt fejbe kólintotta a szerelem, addig csakis az élvezeteknek, a botránynak és a szerencsejátéknak élt. Hihetetlen, de annak okát is megértettem, hogy miért élt ilyen kicsapongó életet, ezzel próbálta megbosszulni szüleinek, hogy magára hagyták, botrányokkal próbálta beszennyezni a nagy becsben tartott családi címet. Féltem, hogy kissé túlzottan megkeserítette a bosszú, de mindennek ellenére az új családja és barátai benne tartották a lelket, és megmutatták neki, hogy léteznek őszinte és tiszta érzelmek.

Ahogy haladt a történet, úgy ismerhettem meg az igazi énjét Devonmont grófjának, és a könyv végére egy kissé engem is elcsábított. Mondanám, hogy nagy változásokon ment keresztül, de ez nem lenne igaz, hiszen ő végig ilyen volt, csak nem igazi önmagát mutatta meg az elején. 

A könyv másik nagy különlegessége Camilla vont, igazi meglepetés volt, hogy amilyen nehéz sorson küzdötte át magát a nő a múltban, mégsem keseredett meg, sőt életvidám, reménykedő hölgy vált belőle. Való igaz, hogy néha jól kupán vágtam volna a kedves grófot, amikor botrányos ajánlatokkal próbálta elcsábítani, de közben meg olvadozott a szívem, hogy két ennyire egymáshoz illő karakter a vonzódás ellenére is megnehezíti a boldogságuk beteljesülését, miközben a feszültség közöttük tapintható volt, főleg, mikor kettesben voltak. Izgalmas kis románcról mesél ez a könyv.

A történetben van több kisebb-nagyobb csavar, amivel az írónő folyamatosan fenntartotta a feszültséget. Tetszett, hogy a cselekmény leginkább távol zajlott Londontól, ettől még bájosabb lett az egész. 


Kiadó: General Press - Megrendelhető itt
Fordította: Hajnal Gabriella
Oldalszám: 304
Sorozat: Halstead Hall bajkeverő 6.



Karácsony közeledtével sokan szeretnénk átélni egy kis karácsonyi csodát, esetleg olvasással az ünnep hangulatát megteremteni.
A General Press kiadó jóvoltából megjelent Sabrina Jeffries legújabb könyve, a Karácsonyi csoda, a Halstead Hall bajkeverői legújabb kötete. 
Ha szeretnél te is részese lenni egy kis karácsonyi készülődésnek, kövesd a turné négy állomását és ha velünk játszol, tiéd lehet a könyv egyik példánya.



10.22 Kristina blogja
10.24 Könyvvilág
10.26 Dreamworld



Ismeritek a Halstead Hall bajkeverői sorozatot? Nem? Semmi gond, itt a remek alkalom egy picikét megismerni vele. 

Minden állomáson találtok a sorozatból egy torz borítót, ami alapján ki kell találnotok a címét, de ne legyen ennyire egyszerű, az adott kötet főszereplőjét is be kell írnotok a Rafflecopter dobozba. (Elég az egyik főszereplő neve.) - Tehát minden állomásnál a rafiba egy kötet címet és mellé az egyik főszereplő nevét várjuk.

Játékra fel!

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




a Rafflecopter giveaway

0 comments: