Sophie Jackson: Egy csepp remény

, by Kristina

Fülszöveg:

Max OHare képtelen elengedni a múltat. Legjobb barátja nélkül nem élte volna túl a gyönyörű szőkeség, Lizzie tragikus elvesztését, és rég a drogosok poklát járná. Kap még egy esélyt a sorstól Az elvonón ugyan végigmegy a gyógyulás tizenkét lépcsőjén, de indulatos marad, és nem enged közel magához senkit. 
Grace Brooks lelkébe égett a seb, amit az a férfi ejtett, aki felesküdött, hogy tisztelni és védelmezni fogja. A lány messzire menekül, és titkait mélyen magába zárja. Az egyikük érezni akar, a másik elrejtőzik az érzések elől. Melyikük lesz elég erős, hogy a szerelem erejével átüsse a falat? 
Sophie Jackson trilógiája a tiltott szerelem édességéről és veszélyéről az interneten lett szenzációs siker. Jodi Ellen Malpas, Jamie McGuire, Katy Evans és Smanatha Young rajongóinak kötelező.


Nagyon összetett szerelmi történet, bonyolult karakterekkel, akik nehéz múlton vannak túl. Sőt továbbra is nap, mint nap küzdenek azért, hogy jobban legyenek, hogy jobbá váljon a jelenük és majd egyszer a jövőjük. Szépen felépített cselekménnyel rendelkezik a könyv, az elején megismerjük Max rehabon töltött pár hónapján, majd következik visszatérése a hétköznapokba. A férfinak vigyáznia kell az intenzív érzésektől, hiszen friss gyógyulóként, szenvedélybetegség után bármilyen csalódás visszaránthatja a sötét oldalra engedve a csábításnak. Mindeközben megjelenik Grace, a lány, akinek szintén vannak sötét titkai. Nap, mint nap küzd az önbecsüléséért, azért, hogy merjen érezni, felszabadultan élni, amit egyszer a volt férje csúnyán elvett tőle. Sötét és egészségtelen kapcsolatból szabadult, amiből a mai napig próbál felgyógyulni. 

Érzelmekben nincs hiány a történetben, azt garantálom mindenkinek! Mindkét főszereplő a második esélyért küzd, és ezt egyikük sem veszi észre, hiszen a legfontosabb nekik, hogy egyik napot éljék túl a másik után. Az egyik fél a második esélytől, míg a másik azt gondolja nincs is rá szüksége. Mindketten azt hiszik nem érdemlik meg. Pedig a boldogság mindenkinek jár, igazam van?


Imádtam, hogy a történetben semmi nem lett elsietve. Az írónő mindig kivárta és megtalálta a megfelelő időt ahhoz, hogy a szereplők egy-egy lépést megtehessenek. Hosszú, és nehéz úton mennek végig, külön és végül együtt. Bevallom, fogalmam sem volt, hogy az írónő hogyan köti össze e két karakter sorsát, de briliáns megoldásokkal lepett meg. :)

Max O'Hare már bemutatkozott nekünk a sorozat első részében, Carter és Kat könyvében. Igaz, akkor teljesen más benyomást hagyott bennem, mint saját könyvében. Végre megismerhettem a rosszfiút, akit már többször a mélybe taszított a drog, a bánat és a rossz döntések. A kissé borongós és magába forduló férfi nagy utat tesz meg, a rehabon Tate és Elliot nagyon sok segítséget adnak neki abban, hogy lassan megnyíljon és ezzel is elinduljon a gyógyulás felé. Tökéletes példa arra, hogy csak azoknak lehet sikeres az elvonó, aki szeretnének is leállni ezekről a káros szerekről.

Grace nagyon megfontolt volt, főleg miután sikerült kilépnie férje bántalmazó kezei alól, a félelem és az óvatosság határozta meg mindennapjait. Egy napon mégis úgy dönt, hogy elhagyja testvére védelmező menedékét és próbál visszatérni az életbe. Egy gyönyörű festői vidéken vesz magának egy kissé elhagyatott házat, amit a szüleitől örökölt pénzből felújít. Újra előveszi fényképezőgépét, és lassan újra visszatér régi szenvedélyéhez a fotózáshoz. 

Grace és Max kapcsolata az elején nélkülöz minden romantikát, de a szikra akkor is ott pattog közöttük már első találkozáskor. Természetesen Max lesz az, aki mindent utoljára ismer meg. Hát számomra nagyon vicces volt, pedig igazán tipikus véggel zárul, mégis nagyon meghatott! 

Fontos szerephez jut a barátság, a szenvedély és szerelem később lépnek be a képbe, mégsem unatkoztam olvasás alatt egy pillanatot sem. Kellően romantikus, néha vicces, ahol kell perzselően szenvedélyes, vagy épp meghitten érzelmes. 





Kiadó: Libri
Fordító: Lukács Andrea
Megjelenés: 2016. szeptember 9.
Oldalszám: 472
ISBN: 9789633108222



Szeptember 9-én a Libri Kiadó jóvoltából itthon is megjelent Sophie Jackson második regénye, az Egy csepp remény. A Blogturné Klub négy bloggerével együtt, október 3-a és 12-e között ti is jobban megismerhetitek Carter legjobb barátját, Maxet, akire az utóbbi időben igencsak rájár a rúd… De, ahogyan mondani szokták, mindig van felfelé, és a fiatalember esetében sincs ez másként. Tartsatok velünk, és ha részt vesztek a nyereményjátékban, lehetőségeket nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott 3 nyereménypéldány egyikét.



10.03. - Kristina blogja
10.06. - Angelika blogja
10.09. - CBooks
10.12. - Kelly & Lupi olvas




Mivel Max a történet kezdetén komoly drogproblémákkal küzd, a játék is ehhez kapcsolódik. Olyan hírességekre kell ráismernetek az egy állomásokon található egy-egy kép alapján, akik hozzá hasonlóan szintén megjárták a poklot az efféle szerek - vagy éppen a súlyos alkoholizmus miatt. Mindössze annyi a dolgotok, hogy az adott ember nevét beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway

0 comments: