Monica McCarty: A szent

, by Kristina

Fülszöveg:
William ​​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…

Magnus MacKay kemény, büszke harcos – bármilyen terepen jól kiismeri magát, kíméletlenül leszámol az ellenfeleivel, és mindig higgadtan cselekszik. Harcostársai azonban furcsállják, hogy a férfi sosem beszéli meg velük a nőügyeit, ezért a Szent fedőnevet aggatják rá. Csupán néhányan sejtik, hogy e hűvös külső csak álca, hogy a férfi leplezni tudja a titkát. A visszautasított szerelmes sajgó sebét, úgy tűnik, még az idő sem képes begyógyítani. Különösen, ha az egyik harcostársa és hamarosan megkötendő frigye folyton emlékezteti erre…

A vadóc, ártatlan szépséget, Helent fiatalon válaszút elé állítja az élet: a szerelme és a családja iránti kötelességei között kell döntenie, és végül rosszul választ. A sors azonban tálcán kínálja neki a lehetőséget, hogy végzetesnek tűnő hibáját jóvátegye: a király és kísérete – soraiban a lány által imádott férfival, Magnusszal – felföldi körútján a családja várába is ellátogat. Kiderül, hogy az eltelt évek alatt a két fiatal közt izzó vágy mit sem csillapodott. Helen elhatározza, hogy megpróbálja meglágyítani Magnus szívét, de egyikőjük sem sejti, hogy valaki gonosz ármányt sző a király ellen, amellyel mindnyájuk életét veszélybe sodorja…

A Felföld rettegett fiai-sorozat ötödik kötetét tartja kezében az olvasó: a harcosok és szerelmeik történetei folytatódnak.


Igazi meglepetés volt a könyv, a hangulata az előzőekhez hasonló volt, bár valamiért ez sokkal jobban szórakoztatott. Helen és Magnus évek óta ismerik egymást, szerelem szövődött közöttük fiatal korukban, ám a családi viszály közéjük állt. Magnus csatlakozik a felföldi titkos csapathoz, így évekig nem is találkoznak a szerelmesek. Legközelebb akkor látják újra egymást, amikor Helen készül feleségül menni Magnus barátjához. Hiába az újra találás, mindketten túl keményfejűek ahhoz, hogy jó döntést hozzanak, ellen állnak szívük vágyának. Igazi drámai hangulata lett olykor a könyvnek. 
A harcok nem állnak meg, újabb küzdelem vár a harcosokra királyuk oldalán. Most mégis veszélyesebb, sötétebb hangulatú, hiszen nem tudják pontosan hogy kik leselkednek rájuk útjuk során.
Voltak dolgok amelyek néha homlokráncoláshoz vezettek, de összességében élvezetes, sőt izgalmasra sikeredett. A könyv főleg a második esélyről szól, az új lehetőségekről. A szerelmesek makacssága határtalan, egyszer Magnus, majd Helen akar áldozattá válni, kicsit nehéz volt összehangolni kettejük akaratát. Ám királyuk döntéseinek hála, nagyon sok lehetőséget kapnak arra, hogy bizonyítsák szükségük van egymásra.
Helen karaktere talpraesett, ám makacssága amely ragaszkodik ehhez az önállósághoz, talán néha több volt a kelleténél. Mégis ennek a tulajdonságának lesz köszönhető a boldog befejezése a történetnek. Az írónő igazi tehetsége abban is megmutatkozik, hogy képes voltam megkedvelni olyan karaktereket is, akikről az elején még nem a legjobb véleménnyel voltam.
Mivel az túl egyszerű lett volna, hogy a szerelmesek már az elején megkapják a boldogságot, így a könyv végéig szórakoztattak bennünket azzal, hogy egyik veszélyesebb kalandból kerültek a másikba. Valamiért úgy érzem, hogy a sorozatból ez lett a legizgalmasabb történet. 
Magnus azért kapta a Szent nevet a többi harcostól, mert soha nem dicsekedett a lányokkal, sőt soha nem is látták őt nő társaságában. Még a legjobb barátja sem tudta, hogy egy nő már régen elrabolta a szívét. 
Élveztem, hogy feltűntek a régi szereplők is újra, mindig jó érzés viszontlátni őket, és figyelni, hogy mi történik velük a folytatásban. 
A történet igazán sok részből áll össze, vannak benne gyorsabb, izgalmasabb jelenetek, amelyeket a lassúbb, kissé részletesebb részek váltanak fel.



Kiadó: General Press
Sorozat: A Felföld rettegett fiai 5. rész
Eredeti cím: The Saint
Fordította: Melis Pálma
ISBN:9789636439248
Oldal: 408


Folytatódik Monica McCarty népszerű történelmi romantikus sorozata a Felföld rettegett fiai, már az ötödik rész jelenik meg A szent címmel a General Press Kiadó gondozásában. 



12.18. Kristina blogja
12.19. Insane Life
12.20. Deszy könyvajánlója
12.21. Dreamworld



A nyereményjátékban ezúttal a Felföld rettegett fiai sorozat előző részei lesznek főszerepben. Részleteket osztunk meg, kisebb jeleneteket belőlük és nektek ki kell találnotok melyik könyvből származnak. A General Press kiadó felajánlásával a játék végén 4 példányt sorsolunk ki A szent című könyvből.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


– Valószínűleg fogunk vitatkozni. 
– Igen, erre valóban nagy esély van. 
– Elég indulatos ember vagyok. 
– Ezt észrevettem – felelte Bella grimaszolva. 
– Olykor hitvány gazemberré tudok válni, és előfordulhat, hogy olyasmit mondok, amivel megbántalak. 
A nő nevetett. 
– Most próbálsz elijeszteni? 
Lachlan szomorúan mosolygott. 
– Talán igen. 
– Akkor hagyd abba, mert nem fog sikerülni. Tisztában vagyok a hibáiddal. 
Lachlan a homlokát ráncolta. 
– Én nem állítottam, hogy ezek hibák lennének.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: