Nicholas Sparks: Válaszúton

, by Kristina

Fülszöveg:
A jóképű, biztos egzisztenciával rendelkező Travis Parker az agglegények tipikus életét éli: vízi sportoknak hódol, barátaival találkozik, vagy éppen utazgat a nagyvilágban. Látszólag könnyedén veszi az életet, akárcsak a nőket: meglehetősen sűrűn váltogatja a barátnőit. Egy nap új lakó költözik a mellette lévő házba: a fiatal és csinos Gabby, aki látszólag mindenben az ellentéte, alig várja, hogy a barátja feleségül kérje és családot alapítson, és egy cseppet sem nézi jó szemmel szomszédját. A két ember életmódja nehezen fér meg egymás mellett: ezért Gabby egy kimerítő hét után úgy dönt, rendreutasítja a férfit. Dühösen átmegy hozzá, de semmi nem úgy alakul, ahogy azt eltervezte…

Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton, Eltékozolt évek, Az őrangyal, Igaz hittel, Üzenet a palackban, Első látásra, Kedvesem) legújabb megható regényében két egymásnak teremtett lélek gyötrelmes küzdelméről olvashatunk, arról a harcról, amit egymásért, a szerelmükért és a boldogságért vívnak.


Orion
Második Nicholas Sparks könyv ami a kezembe került, és még most is meglepődtem, hogy mennyire élveztem az olvasást. Először megnéztem a filmet, majd másnap elkezdtem olvasni a könyvet. A meglepő, hogy a könyvet nem éreztem jobbnak a filmnél, inkább olyan érzések kavarognak bennem, hogy a könyv kipótolta azokat a részeket, amelyek a filmből nem jöttek át, vagyis a belső monológokkal tökéletesen kiegészítik egymást. Persze nem tökéletes mása a film a könyvnek, mégis azokban a pontokban hasonlítanak, amelyek fontosak a történet, a hangulat szempontjából.

Travis és Gabby története az írótól megszokott módon drámai, érzelmes, romantikus, de szórakoztató is. Ami különösen tetszik, hogy pozitív a hangulata, de akkor sem meri beleélni magát az olvasó. Tudod, hogy közeleg valami, amitől szomorú leszel, és amikor
bekövetkezik mégis megdöbbensz. Hihetetlen módon képes kifacsarni az érzelmeket az olvasóból. Ám ezúttal úgy érzem, hogy kevésbé volt drámai a fordulat, valahogy olvasás után a boldog pillanatok maradtak meg bennem, és ezért kifejezetten hálás vagyok az írónak, hogy nem húzta sokáig a nehezebb részeket. Két részre van osztva a könyv, az egyik a könnyed, a hangulatos, a második a nehezebb. Rengeteg kérdés merül fel az olvasóban a második részt olvasva, amiről nem árulok el részleteket, de nem mindig volt könnyű olvasni


Plejádok
Travis és Gabby kapcsolata nem a megszokott módon alakul.  Travist az örök agglegényt, egyik pillanatról a másikra elvarázsolja a szomszédlány. Gabbynek van barátja, de mégis egyre közelebb kerül Travis-hez, nem sokáig tudja titkolni önmaga előtt sem. Hamarosan döntenie kell.
Választások egész sora vár a karakterekre ebben a történetben, könnyebbek, nehezebbek, sőt vannak életbe vágóan fontosak is.

A könyvben kedvenc részeim amikor a csillagokat nézegetik ők ketten. Én is gyakran lestem fel az égre, amikor volt rá alkalmam. És ilyenkor mindig elgondolkodtam bizonyos dolgokon, a könyv ezt is újra felidézte bennem, ezért elhoztam pár csillagképet, amelyet a könyv említ. 


Megjelenés: 2016. november 10.
Fordította: Nagy Ágnes Karolina
Terjedelem: 280 oldal



A General Press Kiadó év végén új köntösben jelentette meg a Válaszúton című regényt, ezzel kedveskedve Nicholas Sparks rajongóinak. A könyvet egy turné keretén belül a Blogturné Klub három bloggere mutatja be Nektek! Tartsatok velünk, vegyetek részt a nyereményjátékon, és Tiétek lehet a könyv egy példánya!



12.20. - Szembetűnő
12.21. - Kristina blogja



Nicholas Sparks történeteit előszeretettel viszik mozivászonra a rendezők. Mostani játékunkban minden állomáson találtok egy-egy jelenetfotót a szerző valamely könyvének filmes adaptációjából. A feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik regényből készült filmet látjátok a fotón, a kötet címét pedig beírjátok a Rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: