Renée Carlino: Sweet thing - Te édes!

, by Kristina

Fülszöveg:
Meg kell találnod az összhangot a szíved és az eszed között… akkor meghallod majd a lelked muzsikáját.
Mia Kelly azt gondolja, hogy az élete sínen van. Diplomáját egy elit egyetemen szerezte, képzett zongorista, egy gyakorlatias gondolkozású anya és egy különc apa lánya. A diploma megszerzése óta azonban nem találja a helyét. Azon őrlődik, hogy üzleti végzettségével kezdjen-e valamit, vagy a zenében mélyedjen el, amit szenvedélyesen szeret.
Amikor édesapja váratlanul meghal, úgy határoz, hogy amíg ki nem találja, mihez kezdjen a saját életével, addig az apjáét folytatja. Ann Arbort New York Cityre cseréli, és átveszi apja blues kávézójának vezetését. A népszerű találkozóhely törzsközönségét fel nem fedezett helyi zenészek, művészek alkotják. Mia eddig távol tartotta magát az izgalmas és kiszámíthatatlan művészléttől, de a váratlan találkozás Will-lel, az édes, helyes, elragadó gitárossal, bepillantást enged neki ebbe a világba. Amikor a srác a barátja, majd a lakótársa lesz, Mia minden tőle telhetőt elkövet, hogy elnyomja a lelkében dúló szenvedélyt, amit iránta és a zene iránt érez, de apja öröksége lassanként megnyitja a szívét.
A „szívfacsaró és romantikus” (Aestas Book Blog) bemutatkozó regény az első szerelem, illetve önmagunk megismerésének lépéseit és bonyodalmait járja végig.
Az USA Today napjainkban játszódó bestsellere a szerelem és az egyetem utáni útkeresés bonyodalmairól szól.


Érdekes kezdet, már a bevezető is különleges történetre utal. Egy repülőút, amely változásnak indítja két fiatal életét, nem csak New York városához szállítja őket, de egy új kezdethez is. Nem is tudják még, hogy nem csak ezt a pár órát töltik majd még együtt. 

Egy írónak szerintem nehéz dolga van, amikor a kémiát kell megjeleníteni két karakter között, mégis hihetetlen módon sikerült ezt összehozni Will és Mia között. Már az első pillanatoktól kezdve kialakult egy kapcsolat közöttük. Idegenekből lettek barátok. Majd a sors úgy hozza, hogy mégsem kell elválnia az útjuknak és lakótársak lesznek hamarosan. Csakhogy a bonyodalmak majd csak akkor kezdődnek igazán.

"...ismeretek birtoklása nem egyenlő a bölcsességgel. A bölcsesség valami egészen más. Gyakran összetévesztik a jó tanáccsal, de nem lehet másnak átadni, csak megszerezni lehet, és nem feltétlenül a tudás, sokkal inkább a tapasztalat hozza magával."

A gondok ott kezdődtek, hogy Mia élete eleve egy nehéz korszakhoz ért. Elvesztette édesapját, válaszokat keres kérdésekre, el kell döntenie, hogy mit kezd az életével ezután. És ebbe az időszakba kerül Will az életébe. Mia karaktere nem tudja kezelni a helyzetet sokszor, sőt úgy éreztem, hogy a legtöbb alkalommal csak tovább bonyolította őket.

"...felidézem a döntéseimhez vezető hosszú utat, ami nagy megnyugvást jelent, mert az élet nevű káosz közepette is emlékeztet rá, ki is vagyok."

A zene nagy szerepet tölt be a könyvben, Mia édesapjának élete a zenéről szólt, a szeretetet ő is örökölte. Szülei elváltak, gyakran ingázott közöttük a lány. Mindketten más-más dolgokra tanították, de főleg a sok bizonytalanságra a kapcsolatokat illetően, pedig ezt egyik szülő sem akarta. Mia karaktere nem gonosz, csak a döntései miatt ő lett a saját történetének negatív szereplője. Egyszerűen nem látja át, hogy egy kapcsolattól mit kellene elvárnia, hogy fontos a szerelem, a szenvedély, a kémia. Néha már-már gyerekes fruskának tituláltam, aki túl makacs ahhoz, hogy meglássa a szeme előtt a megoldást.

"Szeresd az életet és az élet is viszontszeret téged."

Will egy igazi rocksztár jelölt, tehetsége van, karizmája, könnyen elvarzsol midnenkit. Fényes jövő áll előtte. Will karaktere volt az, ami miatt nem hagytam abba a könyv olvasását, egy idő után csak az érdekelt, hogy mikor van az ő jelenete, hogyan alakul a jövője. Titokzatossága az egyik vonzereje. És a zene iránti szeretete annyira elvarázsolt! Nem a hírnév miatt teszi azt amit, hanem mert ettől érzi magát boldognak. A zeneszerztől, az előadás a vérében van.

"A tapasztalataid, a félelmeid, a szeretet, amit engedsz a felszínre törni - te vagy. A végzettséged, a tehetséged és a szenvedélyed - te vagy. A fájdalmad, az örömöd és az ábrándjaid is mind te vagy."

A kapcsolat közöttük sokáig plátói, de lassan megmérgezi a barátságukat, hogy nem beszélnek egymással ezekről az érzésekről. Nem negatív a könyv hangulata, de sokszor megmérhezi a visszautasítás és a féltékenység a szép, édes pillanatokat.
A könyv olvasásához sok türelemre lesz szüksége az olvasónak, de minden egyes frusztrált lapozás közelebb visz egy édes romantikus történethez, ráadásul Will karaktere kétség kívül megéri mindezt. Mia sem mindig olyan, amilyen, Willel igazán különleges kapcsolaton osztoznak.


Eredeti cím: Sweet Thing
Fordító: Margittay
Oldalszám: 336
ISBN: 9789633996065
Elit start: 2016.12.09



December 9-én megjelent Renée Carlino: Sweet thing - Te édes! című regénye a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. Tarts velünk, hogy bemutassuk neked a könyvet, amely egy édes és romantikus történetről mesél nekünk New York zsúfolt világában, a zenei szerelmeseiről. 




12.09. Kristina blogja
12.11. CBooks
12.13. Deszy könyvajánlója
12.15. Sorok között
12.17. Könyvvilág blog

A könyvben nagyon fontos szerepe van a zenének. Ezért a nyereményjákunkon a gitároké lesz a főszerep. Méghozzá egy igen híres gitárfajta nevének a betűit kevertük össze, és a turné 5 állomásán, valamint a Blogturné Klub honlapján is a bejegyzésben találtok majd egy-egy betűt. Ezeket kell majd helyes sorrendbe tennetek és meg is lesz a megfejtés.
3 példányt sorsolunk ki a könyvből a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásávaé a játék végén azok között, akik a helyes megfejtést beírják a Rafflecopter doboz megfelelő részére.



a Rafflecopter giveaway

0 comments: