Debora Geary: Vakmerő boszorkány

, by Kristina

Ahogy a boszorkányhagyomány is tartja: a nagy hatalom nagy felelősséggel jár. Van
azonban egy fiatal lány, aki lemaradt erről a leckéről. Sierra Brighton gyerekként beutazta az egész világot. Delfinekkel úszott, táncolt a hurrikánok vad, tekergő hullámain – az élete maga volt a szabadon szárnyaló varázslat és a mámoros boldogság. Aztán hirtelen elveszítette az édesanyját, és nevelőszülőkhöz került. Innentől kezdve csak titokban űzhette a mágiát, a felhőtlen boldogság pedig messze elkerülte. Azonban amikor megismerkedik a boszorkányok nagy és összetartó családjával, minden megváltozik. Rengeteg segítséget kap tőlük, hogy elengedhesse a fájdalmas múltat, hogy újra bízhasson önmagában, és érezhesse, hogy szeretik és támogatják. Ráadásul a részese lehet egy igazi csodának is, méghozzá egy új, tüzes kis boszorkány személyében, aki már alig várja, hogy a világra jöhessen. Az önzetlen Nell pártfogásával többé már nem kell elhagyatott partokon gyakorolnia a varázsigéket. Azonban a mágia nem csupán játék és szórakozás, és a nagy kérdés az, hogy vajon Sierra képes lesz-e megtanulni biztonságosan használni az erejét. Ha nem sikerül, vakmerőségével az egész boszorkányvilágot veszélybe sodorhatja…


Rengetegen rajongunk a boszorkányokért, ezt persze nem csak a Harry Potter nagy sikere mutatja, hanem más sorozatokban felbukkanó boszorkányok népszerűsége is. Nekem is igazi gyengéim a különleges képességekkel megáldott emberek, akik képesek varázsolni, ez volt az egyik ok amiért elkezdtem olvasni ezt a sorozatot. És továbbra is érdekel a folytatás, mert amellett hogy újabb képességekkel megáldott szereplők bukkannak fel, a már ismert karakterek élete is nagyon érdekesen alakul és folyamatosan nyomon követhetjük.

Töretlen sikert aratott nálam ez a rész is. Immár harmadik könyv a sorozatból amely bebizonyítja, hogy negatív szereplők nélkül is tud izgalmas és szórakoztató is lenni egy történet.
Ezen boszorkányközösség legnagyobb erényei az összetartozás fontosságát és a szeretet erejét mutatják meg. Szerintem soha nem olvastam még ehhez hasonló sorozatot, rengeteg pozitív mondanivalóval rendelkezik.

Különösen kedves ez a rész a szívemnek, hiszen két korábbi főszereplő is babát vár, sokszor megjelennek. A babák érkezése is szépen fel van vezetve, fontos és izgalmas pontjai a cselekménynek. Mivel ma léptem én is a kilencedik hónapba, így sokkal jobban át tudtam érezni az ezzel foglalkozó részeket. :)

Az időjárás boszorkányok kapnak központi szerepet, így a modern varázslás újabb formáit ismerhetjük meg. Sierra az új boszorkány betoppanása kissé felborzolja a kedélyeket, sok-sok fejtörést okoz a közösségnek, hiszen nagy erejű boszorkány, aki anélkül végez nagy varázslatokat hogy tisztában volna azok következményeivel. A hibákból tanul az ember, ezt Sierra mutatja meg a legszebben. A lány csak 18 éves korában költözik Nell családjához miután sikeresen rá találtak a varázsprogram segítségével. Sierra 12 éves korában elvesztette édesanyját, aki megtanította az ereje használatára, 6 évnyi nevelő szülöi gondozás után végre olyan helyre kerül, ahol megértik őt és újra tanítják neki a biztonságos varázslás alapjait.

Az előző részekhez képest itt sokkal több nehezebb pillanat volt jelen, egyiket sem nevezném bonyodalomnak, egyszerűen csak lelkileg volt kicsit nehéz olvasnom néha. Várom a folytatást, mert érzem, hogy  még rengeteg kaland vár kedvenceimre.

Eredeti cím: A Reckless Witch
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 368
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789632617411
Sorozat: Modern boszorkány 3.


Újabb kalandra indulnak számítógéppel felszerelkezett boszorkányaink! Elő a billentyűzetet, a programozás megint kalandot ígér! Nem is akármilyet - ezúttal ugyanis nagyhatalmú, ám teljesen képzetlen boszorkányra bukkannak főszereplőink. Eddig minden oké, de vajon hogyan tovább? 

Tartsatok a Blogturné Klub tagjaival április 19-től négy állomásos turnénkon, hogy - spoilerek nélkül - megtudjátok. És ha ügyesek vagyok, a könyv egy példányát is megnyerhetitek a Maxim Kiadó jóvoltából.04.21 - Insane Life
04.26 - Kristina blogja


Mostani nyereményjátékunkban híres modern boszorkányok társaságába invitálunk Titeket! Minden állomáson találtok egy fotót, ami egy tévésorozatból vagy filmből ismert boszorkányt ábrázol. Nincs is más dolgotok, mint beírni a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba, kit láttok a képen! (Ha egyértelmű, hogy kiről van szó, elfogadjuk a teljes nevet, keresztnevet és a becenevet is.)

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.a Rafflecopter giveaway

0 comments: