Kresley Cole: Árnyak hercege

, by Kristina

Fülszöveg:
Kresley Cole, a New York Times első számú sikerkönyvszerzője új, izgalmas történettel folytatja a Halhatatlanok alkonyat után sorozatát. Ebben a részben megismerhetünk egy paranormális románcot, részesei lehetünk a vérbosszút kívánó múlhatatlan szerelemnek.

A VÁMPÍR ÚJ ÉLETE
Trehan Daciano herceg, a könyörtelen és mesteri halálosztó bármit megtenne, hogy megszerezze Aráját, Bettinát, a gyönyörű varázslónőt. Szerelméért véres lovagi tornán vesz részt.

A LÁNY KIT SZERET?
Bettina gyámjai kérésére beleegyezik, hogy akárki is legyen a lovagi torna győztese, feleségül megy hozzá. Álmaiban azonban egy rejtélyes harcos, egy igazi férfi csábítja tiltott gyönyörökre a lányt. 

CSATA A HERCEGNŐ TESTÉÉRT, LELKÉÉRT
Trehannak két harcot kell megvívnia: meg kell küzdenie Bettináért a harctéren, és meg kell hódítania a lány szívét. A herceg testében, lelkében, érzékeiben feltör az évszázadokon keresztül elfojtott vágy. 
Az Árnyak Hercege a Halhatatlanok alkonyat után bestsellersorozat 13. része, valamint az új sorozat, a Dacianók bevezető regénye. 

Hihetetlen, de annak ellenére is hogy egy sorozat tizenharmadik könyve, továbbra is izgalmas és egyedi. Cole írónő ezúttal is izgalmas köntösbe burkolt egy szerelmi történetet, újabb dák vámpír találta meg a neki szánt párt, de az ara kissé megnehezíti a sors beteljesülését. Így ahogy azt megszokhattuk, a boldog befejezés előtt rengeteg küzdelem, vér, könny, boldog pillanat vár a főhősökre, az olvasóra pedig szórakozással eltöltött pillanatok.

Trehan története szinte azonos időben játszódik Lothaire történetével, így a közös jelenetek és utalások mosolyt csaltak az arcomra. Ez a könyv ténylegesen bebizonyította, hogy a dákok kissé furcsa szerzetek, de azt is, hogy a kedvenc halhatatlanaim is. Keményfejű harcosok, jó szöveggel, ragaszkodó jellemmel, különösen tetszik, hogy őszinték, ám próbálkoznak az igazság sarkításával olykor-olykor... Trehan évszázados magányát dobja félre, de ahhoz, hogy elnyerje a neki szánt nő kezét egy viadalon kell győzedelmeskednie. 

Bettinát súlyos testi és lelki trauma érte amikor megtámadták, elvették tehetségét. Idővel a látható sebek begyógyultak, de a magabiztosságát továbbra sem szerezte vissza. Szerelmes gyermekkori barátjába Caspionba, pontosabban ő ezt hiszi. Akkor toppan be életébe Trehan, amikor a legkevésbé számít rá. Elfogadta, hogy a rá várakozó trónt elfoglalja, és ahhoz egy viadal keretén belül a nyertes foglalja el mellette az uralkodói pozíciót. A halhatatlanok minden fajtája jelentkezik különböző okokból kifolyólag, van akit a gazdagság vonz, van aki így akar megszabadulni a büntetéstől, és színre lép Trehan, aki a neki rendelt nőt szeretné végre megszerezni.

Bettina az elején bátortalan, olykor kissé túl naív, de ahogy halad a történet, úgy válik ő is magabiztosabbá. Varázslónő, de erő nélkül, megfosztották attól a dologtól, amely a lénye volt születésétől kezdve, így érthető volt érzékenysége. Trehan a tökéletes férfi számára, megértő, képes arra, hogy védelmezze, de a magabiztosságát is lassan visszaadja a lánynak. 

A viadal a résztvevők haláláig tart, az nyer, aki a legvégén életben marad, ettől egy kissé nyomasztó volt, de szerencsére több hangsúly volt helyezve a románcra, a karakterekre. 

A könyv végéig fokozódott a feszültség, nem volt túlbonyolítva a cselekmény, csupán izgalmas volt a sok kiszámíthatatlan lépéstől, igazán okos megoldásokkal rukkolt elő az írónő, miközben a karakterek is fejlődtek és eljutottak a nekik szánt célokhoz. Csak ajánlani tudom!


Kiadó: Athenaenum
Megjelenés ideje: 2017
ISBN: 9789632935973
400 oldal
Fordította: Goitein Veronika



Szeretitek Kresley Cole lenyűgöző Halhatatlanok alkonyat után sorozatát? A legújabb kötet az Athenaenum kiadó jóvoltából jelent meg Árnyak hercege címmel, ezúttal Trehan és Bettina izgalmas történetét ismerhetjük meg.

Négy blogger négy állomáson ír a könyvvel kapcsolatos élményeiről, ha pedig velünk játszotok tiétek lehet a kiadó által felajánlott egyik példány.


03.26 Függővég
03.28 Deszy Könyvajánlója
03.30 Insane Life
04.01 Kristina blogja



Kresley Cole híres Halhatatlanok alkonyat után sorozatában számos világ találkozik, vannak akik elrejtőznek, mások pedig prédájukra várnak és megfelelő pillanatban lecsapnak. 

Mostani játékunkban minden állomáson találtok egy rövidke jellemzést valamelyik különleges lényről, akik részt vesznek a Betina kezéért folytatott viadalban. Ezek alapján ki kell találnotok milyen lényre gondoltunk.

A helyes megfejtők között a kiadó által felajánlott három példány egyikét sorsoljuk ki.


"A Horda ellenségei. Mindegyikük rendelkezik az Ösztönnel, egy belső hanggal, mely egész életükben vezeti őket. Akár egy örökkévalóságig keresik a végzet által kijelölt társukat, akiket úgy tisztelnek, mint más fajok az isteneket. Halhatatlanok, egy fenevad szelleme lakozik bennük, mely néha felülemelkedik az emberi énjükön..."


a Rafflecopter giveaway

0 comments: