Madeline Hunter: Lady Cassandra meghódítása

, by Kristina

Fülszöveg: 
Lady Cassandra Vernham amilyen szép, legalább olyan makacs is. Fittyet hány a társadalmi elvárásokra. Szabados életmódjáért azonban nagy árat kell fizetnie: a családja elhidegül tőle, és megannyi pletyka kap szárnyra nem éppen szűzi erényeit illetően. Anyagi nehézségeit a Fairbourne Aukciósház legutóbbi árverése egy időre valamelyest enyhíti ugyan, de a legmagasabb áron elkelő ékszeréért az új tulajdonos, a meglehetősen jóképű és kicsapongó életet élő, ám rendkívül eszes férfi hírében álló Lord Ambury egy pennyt sem fizet. És erre meglehetősen jó oka van: azt gyanítja ugyanis, hogy az ékszert valaki eltulajdonította a családjától - talán éppen maga Cassandra. A férfi elhatározza, hogy nyomozásba kezd a gyönyörű fülbevaló eredetét illetően. Lady Vernhammel számtalanszor keresztezi egymást az útjuk, és egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a legkevésbé sem közömbösek egymás iránt. Csakhogy mindketten mást akarnak: Cassandra a pénzét, Lord Ambury pedig az igazságot. Egy váratlan fordulatot követően végül mégis kénytelenek lesznek egymást segítve küzdeni, és még csak nem is sejthetik, hogy a múltról, a családjukról és az érzéseikről mennyi titokra derül fény.

Madeline Hunter legújabb, szenvedélyes és fordulatosan szőtt regényében folytatódik A csendestársban már megismert szereplők története.


Medaline Hunter írónőtől nem sok könyvet olvastam eddig, de minden alkalommal meglep, mert nem csak érdekes történeteket talál ki, de női karakterei majdhogynem feminista nézeteket vallanak, olyan korban is, amikor pedig igenis a férfiaké volt a szó joga.
Igazán izgalmasra sikeredett ez a regény is. Az elején úgy tűnt, hogy több szálon is futnak bizonyos dolgok, de a végére valahogy minden összekapcsolódott és nekem ez egy pozitív csalódás lett. Így a regény nem csak a romantikus szállal szórakoztatja az olvasót, de mellette egy kis nyomozással is felpezsdíti a cselekményt.

Az előző részben megismert páros esküvőjén csöppenünk bele a történetbe, így máris ismerős karakterekkel találkozhattunk. De nagyon gyorsan kiderült az is, hogy e regény főhösei is megérdemlik a figyelmet. Persze a lány felbukkant az első regényben is, de csak itt mutatta meg igazán, hogy ki is ő valójában.

Cassandra karakterét már a legelején megkedveltem, tetszett, hogy erős jellem, megáll a lábán, de olykor neki is szüksége volt támogatásra. Ettől kissé élethűbb volt a jelleme. Szabados gondolkodású, botrányos múltja miatt pedig kissé kiveti őt a nemesi társaság, amit persze ő cseppet sem bán. Kompromittálta évekkel ezelőtt egy nemes, de ő megtagadta a férjhez menést. Helyette körbeutazta Európát Sophie nénikéjével, aki szintén hozzá hasonlóan megtagadta a szigorú nemesi elveket. Ám életét Sophieval megkeseríti testvére, aki minden áron be akarja záratni egy otthonba az idősebb hölgyet, a lányt pedig férjhez szeretné adni.
Ritkán találkozom ennyire ellenszenves karakterrel, mint az Cassandra testvére.

A főhös is kedvelhető karakterré lett formálva, Lord Ambury az elején megtévesztően kékharisnya nézeteket vall, de ahogy halad a történet, úgy bontakozik ki valódi jelleme. Az elején tényleg úgy tűnt, hogy közöttük ég és föld a különbség, el nem tudtam képzelni, hogy a kölcsönös vonzalom hogyan tudja őket egymáshoz édesgetni. De az írónő ezt is nagyon szépen megoldotta. Közösen formálta meg a két főhőst, ahogy az várható is valamilyen formában összecsiszolta a jellemeiket.

Bevallom engem meglepett némely fordulat. Nem várt dolgok adtak magyarázotot a múlt történéseire, mind Cassandra és mind Ambury családja részéről. A sok titok és utánuk való kutatás nagyon izgalmasra alakította a történetet.
Egyre jobban felcsigázta a kedvem a folytatásra. Mindenképpen csak ajánlani tudom ezt a történetet a történelmi romantikus műfaj kedvelőinek.


Oldalszám: 312 oldal
Megjelenés: 2017. április 10.
ISBN: 9789636439972
Sorozat: romantikus regények
Fordította: Melis Pálma


A General Press kiadó jóvoltából megjelent Lady Cassandra meghódítása című könyv, ami a nemzetközileg elismert írónő, Madeline Hunter legújabb kötete. Izgalmas történet egy társadalmilag kirekesztett nőről és egy férfiról, akit a rejtélyek nem hagynak nyugodni. Ha tetszett a Csendestárs, ne hagyd ki ezt se!



04.25 Kristina blogja
04.26 Szembetűnő
04.27 Dreamworld


Madeline Hunternek hazánkban ezzel a kötettel együtt hat könyve jelent meg. Külföldön gyakran emlegetik több ismert írónővel együtt nevét, így a játék ehhez fog kapcsolódni. Kivételesen nem egy könyv címére leszünk kíváncsiak, hanem egy írónőjére. Mostani turné minden állomásán egy könyv címmel és egy karakter nevével találkoztok a sok közül. A könyv címe nem biztos, hogy kapcsolódik a karakteréhez, de egy közös mindenképpen lesz bennük - az írónő neve.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Könyv címe: Egy hölgy sosem enged
Karakter neve: Jarret Sharpe


a Rafflecopter giveaway

0 comments: