Leisa Rayven: Megtört Júlia és Álnok szerelem

, by Kristina

Ma rendhagyó poszt lesz olvasható, mert a Starcrossed sorozat második és harmadik könyvéről egy bejegyzésben fogok írni.


Fülszöveg:
Cassie Taylor éveken át küzdött, hogy elfeledje Ethan Holtot, élete legnagyobb szerelmét. 
Mikor a fiú nem volt képes viszonozni a mély érzelmeket, és elhagyta őt, Cassie énjének egy darabja is együtt halt a szerelemmel. Legalábbis úgy hitte. 
Most ő és Ethan főszereplőként lépnek a Broadway színpadára, Ethan pedig eltökélte, hogy visszaszerzi Cassie-t. 
Azt állítja, megváltozott, és most már képes kimondani, amit évekkel ezelőtt még nem mert. 
De Cassie tud-e újra hinni neki? Miben különböznének a mostani nagy szavak a régiektől? 
Ethan tisztában van vele, hogy nem változtathatja meg a múltat, melyben annyi fájdalmat okozott, de a jövő érdekében még léphet: csupán meg kell győznie Cassie-t, hogy valóban összetartoznak

Eredeti cím: Broken Juliet
Fordította: Bikics Milán
Oldalszám: 412


Cassie és Ethan története az előző részben teljesen levett a lábamról, akkor is azonnali kapcsolat alakult ki a könyv és közöttem, és most is ez volt a helyzet. Nem csak a történet, de a szereplőknek is nagy köze van ahhoz, hogy ennyire tetszett a könyv. Tipikusan minen hibájával együtt elfogadtam, mert pont akkor tökéletes számomra valami, amikor vannak benne hibák.

6 éve tartó szerelem az övék, de több volt benne a szívfájdalom, mint a boldogság. Ethan rengeteg problémával küzdött, és egy majdnem halálos kimenetelű esemény nyitotta fel a szemét arra, hogy neki külső segítségre van szüksége. És mindez ahhoz vezetett, hogy mikor legközelebb találkozott a lánnyal meg merte lépi, hogy újabb esélyt kérjen tőle. Ki gondolta volna, hogy egy ilyen jóképő, magabiztos pasinak önértékelési problémái vannak, ráadásul kórosan bizalmatlan. Persze miután megismerjük a múltját érthetővé válik, hogy mindezek a dolgok hogyan hatottak a lelkére.

Csak ebben a részben érezhető igazán, hogy a napjainkban játszott jeleneteknél Cassie karaktere teljesen átvette Ethantől a régi berögződéseket. De valljuk be, azok után, amin űtmentek a három év alatt, amíg együtt voltak a színészetin kicsit sem meglepő a dolog. Ami külön tetszett, hogy az írónő időt fordított arra, hogy lassan gyógyítsa meg a szereplőket.

Valamilyen módon reális volt, ahogy változtak a szereplők. Lassan, de biztos. Hiszen ennyi szívfájdalmat még Ethan mosolya és kedvessége sem képes egykönnyen eltörölni. 
Kell a történethez az, hogy megismerjük a múltban játszódó eseményeket, de sokkal jobban élveztem, amikor a jelenben próbálták újra megtalálni önmagukat. 

Mindig is azt gondoltam, hogy ahhoz, hogy valaki színész legyen, intenzívnek kell lennie, magabiztosnak,  de legfőképp merésznek. Merni kell kimutatni érzelmeket, még olyanokat is, amiket nem éreznek, vagy a valóságban teljesen más módon jelenitenek meg. És erre nagyon jó példa ez a történet. Azok a jelenetek, amelyek a Grove-ban játszanak, vagyis a párosunk múltjában sok-sok kihívással járnak. Olyan helyzetekbe kényszerülnek a színpadon, amelyek idegenek számukra, és hiába színészet, a hétköznapijaikra is hatással van.

Igazi érzelmi kavalkád ez a regény és noha nem szárnyalta túl az első részt, de tökéletes egységet alkot vele. Cassie és Ethan érzelmi viharokban gazdag kapcsolata


Fülszöveg:
Liam Quinn a világ egyik legnagyobb filmsztárja... egyúttal az egyetlen férfi, akit Elissa Holt valaha szeretett. Az egyetlen, akit soha nem tud feledni.
Hat év távollét után Liam és lélegzetelállító menyasszonya a Broadwayre érkezik. A darabba, melynek éppen Elissa az ügyelője. 
A gond mindössze az, hogy az éjszakába nyúló próbák során elmosódik a határ aközött, hogy mi van, és mi lehetett volna - ebben a helyzetben pedig elég egy elgyengült pillanat, és világraszóló botrány rázza meg a sztárvilágot.
Elissa ugyan belátja, hogy Liam iránti újraéledő vonzalma csak bajt hoz a fejére, de hiába. 
Minden reménytelen, romantikus alak tudja: a szerelem nem követi a rendezői utasításokat



Eredeti cím: Wicjed Heart
Fordította: Bikics Milán
Oldalszám: 412


Elissa Ethan húga, így sokszor találkozhattunk vele az előző két részben, örültem, hogy az ő történetét is elolvashattam.
Ne kövezzetek meg, de nekem tetszett Liam és Elissa története, de attól még igaz, hogy volt amikor találtam hasonlatot az első résszel, csakhogy nálam ez nem jelent negatív dolgot, meg maguk a szereplők teljesen mások, még ha a szituáció hasonló is volt. A szerelmi háromszögektől mindig kiütést kapok, de itt szinte a harmadik fél majdnem csak azért volt ott, mert néha megemlítették, ennél fogva pedig nem is értem, hogy miért volt rá szükség.

Liam és Elissa 6 évvel korrábbi kapcsolata nem tartott sokáig, de attól nem volt kevésbé intenzív. Egyszerűen az élet állt közéjük, és habár  lány megfogadta, hogy színésszel soha nem lesz kapcsolata, a fiú teljesen megtörte ezt az elhatározását és még nem is kellett érte nagyon megdolgoznia. Ethant hívta a színészek nagy álma - Hollywood, és 6 évvel később híres és ünnepelt filmsztárként érkezik New Yorkba, a Broadway annak színházába, ahol Elissa dolgozik. Úgy váltak el annó, hogy egyszer még újra összehozza őket a sors, csakhogy a pasi most a manyasszonyával érkezik, így Elissa próbálja magát visszafogni és tagadni az érzéseit.

De ahogy említettem, ne féljetek attól, hogy szerelmi háromszögnek van beállítva a történet, mert halvány köze sincs hozzá. Liam sokkal okosabb annál, hogy beképzelt primadonna közé és igaz szerelme közé álljon. De ezzel ne sokat árultam el, mindenki magának olvassa el, és értékelje. Nekem megvallom tetszett, hogy Liam ennyire mélyen érez, és nem tartja vissza semmi, hogy újra megszerezze amit akar.

A könyv egy túlfütőtt érzelmi kavalkád, pont mint az előtő kettő. Sok sok apró kis boldog pillangó reptes a könyv körül, imádom, hogy ennyi meghitt érzelem van benne. És igaz, hogy fájt a szívem, amikor összetört Elissa szíve, de az nélkül nem tapasztalhatta meg milyen az, amikor esélyt kap arra, hogy begyógyíthassa.

Az írónőnek tényleg tehetsége van ahhoz, hogy csupán szavakkal ennyi érzemet átadjon. Én imádom a stílusát, remélem, hogy olvashatunk még tőle magyarul! Minden romantika kedvelőnek melegen ajánlom!


Végre kiderül, amire minden romantikus könyvmoly vár! Leisa Rayven Megtört Júlia című könyvéből megtudhatjuk, hogy hogyan végződik Ethan és Cassie különleges szerelme, majd a Starscrossed trilógia záró kötetében megismerkedhetünk a szuperszexi filmsztárral Liam Quinnel, és Ethan húgával Elissával, akik között különleges kapocs van. Elissa hat év után találkozik élete férfijával újra, ám ez a találkozás nem lesz zökkenő mentes, amikor kiderül, hogy együtt kell dolgozniuk… 
A Blogturné Klub 4 bloggere egy rendhagyó turnéra invitál, amiből bepillantást nyerhetsz Etha és Cassie kapcsolatának alakulásába, és megismerkedhetsz az új párossal is, aki ugyanúgy elrabolja majd a romantikus könyvek kedvelőinek szívét. Tarts velünk a Megtört Júlia és az Álnok szerelem egyesített turnéján, és nyerd meg a turné végén a könyv 1-1 példányát! Felkészültél? 


05.06. CBooks
05.08. Kristina blogja


Ethan és Cassie a Groove-ban, a színészképző iskolájában találkoznak. Elissa is itt tanul mint színpadi ügyelő. A lány miután befejezi az iskolát megismerkedik a színésznek készülő Liammel, akivel aztán később együtt is dolgozik… A színész világban nem ismeretlen, hogy aki együtt dolgozik a másikkal ott előbb utóbb felbukkannak az igazi érzelmek, nem csak a színpadiak. És mint tudjuk a színpad a legjobb rendező! 
A mostani nyereményjátunkban olyan párokat keresünk, akiket a közös munka hozott össze. 

A te dolgod az lesz, hogy kitaláld a leírás és fotó alapján a párokat, és beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. A turné végén lehetőséged lesz megnyerni a Megtört Júlia és az Álnok szerelem egy példányát. 

A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.


A Trónok harca sorozatának Havas Johnja, és az Ygritte-t alakító vörös hajú színésznő az életben is egy párt alkot. A színész nemrég megkérte barátnője kezét, akivel már a babaprojekten ügyködnek. Hogy hívják a két színészt? 



a Rafflecopter giveaway

0 comments: