K. A. Tucker: Tíz apró lélegzet - Ten Tiny Breaths

, by Kristina

Fülszöveg:
Lélegezz, Kacey! Tíz apró lélegzet. Ragadd meg őket! Érezd őket! Szeresd őket!

Négy évvel ezelőtt Kacey élete borzalmas fordulatot vett, mikor egy részeg sofőr miatt elvesztette szüleit, a barátját és a legjobb barátnőjét. A baleset emléke még mindig kísérti, még mindig hallja édesanyja utolsó lélegzetét, és nem akar mást, mint hátrahagyni a múltat.
Kacey és tizenöt éves húga, Livie, két buszjeggyel felfegyverkezve maga mögött hagyja a michigani Grand Rapidsot, hogy mindent újrakezdjen Miamiban. Először alig tudnak megélni, de Kacey nem aggódik. Ő mindennel elbír – kivéve titokzatos szomszédjával az 1D lakásból.
Trent Emersonnak ragyogó kék szeme van és mély gödrécskéi az arcán, mikor nevet. És hibátlanul egyensúlyoz a jó fiút a veszélyestől elválasztó, ellenállhatatlan vonalon. Tragikus múltja miatt Kacey eldöntötte, hogy senkit sem enged közel magához, de a kettejük közötti vonzalom tagadhatatlan, és Trent minden eszközt felhasznál, hogy bejusson a Kacey szívét védő falak mögé – akár még egy olyan titokról is hajlandó lerántani a leplet, ami mindkettejüket tönkreteheti.

A történetről és a szereplőkről

Livie és Kacey buszra szállnak, megszöknek és nekivágnak az ismeretlennek egy jobb élet reményében. Miamiban próbálnak szerencsét, egyik napról a másikra élnek, közben barátokat szereznek, fura szomszédokat és lassan a gyógyulás útjára lépnek.

Livie és Kacey külsőleg csak a hajszínükben különböznek, olyanok mint két tojás, le sem tagadhatják, hogy testérek. Természetük mégis olyan mint ég és a föld, mindezt Kacey tökéletesen meg is fogalmazta:
"Ha én gyülekező viharfelhő vagyok, akkor ő a felhőkön áttörő napsugár."

A szereplők egyedi tulajdonsággal vannak felruházva, élethű karaktereknek tűnnek, még akkor is amikor a cselekmény mesébe illő fordulatokkal van tarkítva. 
Könnyű mindenkit megkedvelni, együtt érezni velük, szurkolni nekik. Egyik nagy különlegessége a regénynek, hogy a mellékszereplők személyisége is összetett, sok pozitív élményt nyújtottak. És pont ennek köszönhetően mindenkinek garantálom, hogy a folytatást is olvasni akarjátok majd, amely már Livie története. :)

A mellékszereplők közül többen is fontos szerepet töltenek be. Kacey és Trent mellett, Livie és Ciklon is gyakran feltűnik, és a helyes irányba terelik Kacey-t.
A lányok munkahelyének köszönhetően egy éjszakai bár ad gyakran színteret az izgalmas pillanatoknak, mosolyt és kacagást is. :)

A PTSD, vagyis a poszttraumás stressz kifejezéssel már több könyvben is találkoztam, a tünetek, a gyógymód, ahogyan a könyvben találkoztam vele, mély nyomot hagy majd, remélem, hogy nem csak bennem.

A könyv és Én

Gyönyörű történet veszteségről, szerelemről, megbocsátásról, összetartásról, és határotozattan ezek keveréke miatt könyveltem el sikerélménynek végül.
Egy könnyed kis new adult történetre számítottam, és ehelyett kaptam egy bonyolult, összetett felépítésű, komoly témát boncolgató regényt, ami az írónő stílusának köszönhetően sokszor mégis megmosolyogtatott. Itt szeretnélek figyelmeztetni kedves olvasóm, hogy amikor elkezded a könyvet,  tedd ki a NE zavarj táblát. :)

Az őszi megjelenések egyik nagy kedvence lesz Kacey és Trent története. A könyv a szerelemről, szeretetről, a gyászról, és annak feldolgozásáról szól. Amitől különleges, hogy nem csak a romantikus szál a fő vonal a könyvben.
Egy erős testvéri kötelékről mesél nekünk az írónő, arról hogyan védik egymást a testvérek, hogyan támogadtják és szeretik. Két különböző, mégis erős személyiségű testvérnek a kalandja szögezett a székhez. Akiknek múltja sötétséget csempészett a jövőjükbe, de ők minden nap küzdenek azért, hogy jobb legyen és egymás mellett maradjanak.

Már a könyv elején rájöttem, hogy nem egy könnyed szerelmi történetet tartok a kezemben. Komoly, érzelmileg is mély témákat boncolgat. Mégis rengetegszer húzodótt mosolyra a szám.
Tanulság is van benne, reményt is mutat. Több olyan helyzetet vázolt fel az író, ami elgondolkodtat. Rákényszerít arra, hogy több szempont alapján figyeld a történéseket. 

Egyrésze előre könnyen kiszámítható, de mégis vannak benne megjósolhatatlan lépések és cselekmények, amitől izgalmassá válik és nem csak érzelmi hullámvasúttá.

A szereplők egyedi tulajdonsággal vannak felruházva, miközben élethű karaktereknek tűnnek. Könnyű mindenkit megkedvelni, együtt érezni velük, szurkolni nekik.



Kiadó: Könyvmolyépző, 2014
Sorozat: Tíz apró lélegzet 1. része
Műfaj: New adult
Elit start: 2014. 11. 11.
Megjelenés: 2014. 12. 12.

Blogturné

Kacey és Livie új városba költöznek, új életet kezdenek, munkát kapnak. Barátokat szereznek, és rájuk talál a szerelem is. K. A. Tucker Ten Tiny Breaths könye november 11-én megjelent a Könyvmolyképző Kiadónál. Tartsatok a Blogturné Klub 7 bloggerével a Tíz apró lélegzet turnén, hogy megismerjétek a szereplőket, olvassatok az élményekről, és az extráknak köszönhetően sok érdekességet is megtudhattok a történet helyszíneiről, az írónőről.

11/12 Kristina blogja


Nyereményjáték

A Könyvmolyképző Kiadónak köszönhetően ezúttal is három példányt sorsolunk ki a turné végén. Könnyű dolgotok lesz, Tíz apró lélegzet turnén kilenc like és kilencszeres esély a nyeremény megszerzésére.

a Rafflecopter giveaway


0 comments: